IZRAZ LJUBAVI

Nježan jezik ljubavi skriven u svakom zalogaju

Ljubav se izražava na tisuću načina, ali rijetki su tako iskreni kao oni koje stvaramo ukusnom hranom

Barilla je stvorila nešto posebno - tjesteninu u obliku srca

 Barilla/

Veljači, mjesecu zaljubljenih, slijedi ožujak, kada slavimo žene, a talijanska obiteljska tvrtka Barilla, koja je svoju ljubav prema dobroj hrani podijelila sa svijetom, osmislila je savršen način kako spojiti oboje – tjesteninom u obliku srca koja će nam izmamiti osmijeh na lice. Bilo da je riječ o romantičnoj večeri u dvoje, obiteljskom ili prijateljskom ručku, tjestenina u obliku srca pravi je izraz ljubavi, uhvaćen u svaki zalogaj od strane Barille.

Nova linija tjestenine Barilla Pasta Love oda je ljubavi i savršeno platno za izražavanje osjećaja kroz kulinarstvo. Pripremite romantičnu večeru za svoju bolju polovicu ili iznenadite prijatelje originalnim poklonom. S Barilla Pasta Love možete stvoriti nezaboravne trenutke i izraziti ljubav na najukusniji način. Tjestenina u obliku srca zasigurno će biti veliki hit, a budući da nije dio redovne linije proizvoda, nakon nekoliko mjeseci bit će je teško pronaći na policama trgovina. Ipak, tada ćemo uvijek moći posegnuti za drugim romantičnim oblicima, poput Farfalla, što na talijanskom znači leptir, koji također lijepo simbolizira ljubavne i druge ugodne emocije.

Budući da je Barilla predana svojoj misiji i stalno razvija nove linije proizvoda, njihove delicije – od tjestenine do umaka i pekarskih proizvoda – već su desetljećima konstanta na našim tanjurima. U riznici talijanskih okusa ne smijemo zanemariti izvrsne umake od bosiljka koji svakom jelu daju svježinu i mediteransku harmoniju.

image

Barilla pesto umaci pripremaju se od održivo uzgojenog talijanskog bosiljka. Njime se može obogatiti i pileći burger

Barilla/

Čuveni okusi Italije u malim bočicama

Barilla nudi razne pesto umake od održivo uzgojenog talijanskog bosiljka. Među pesto umacima ističu se kremasti pesto od bosiljka, indijskih oraščića, Parmigiano Reggiano PDO parmezana i češnjaka te pesto od bosiljka, indijskih oraščića i pistacija. Ljubitelji pikantnih umaka obožavaju pesto s bosiljkom i feferonima. Neodoljivo ukusni su i veganski pesto od bosiljka i indijskih oraščića te pesto od bosiljka, rajčice, balzamičnog octa IGP iz Modene te sira grana padano.

Tjestenina Barilla Pasta Love za posebne prilike

U ovom receptu, koji možete izabrati za doista posebne prilike, parmezan i matcha spojeni su u sofisticirani kremasti umak, a suhe marelice i crveni papar daju zanimljiv akcenat.

Sastojci za 4 osobe:

320 g tjestenine Barilla Pasta Love, 150 g naribanog parmezana, 300 ml vrhnja za kuhanje, 50 g čaja od matche u prahu, 100 g vermuta (ili balzamičnog octa), 5 ml sojinog umaka, 5 suhih marelica, zrnca crvenog papra, ekstra djevičansko maslinovo ulje,

sol

Priprema:

Prokuhajte vermut i zatim ga kuhajte na niskoj temperaturi dok ne postane sirupast. Za intenzivniji okus dodajte soja sos. Ulijte vrhnje za kuhanje u malu posudu, dodajte naribani parmezan i zagrijavajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi. Procijedite (ili izmiksajte u blenderu) kako biste napravili glatki umak, zatim dodajte matcha čaj i promiješajte. Marelice izrežite na kriške i ostavite ih sa strane. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi al dente, zatim je u tavi prelijte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte malo vode u kojoj se kuhala, promiješajte i posolite. Stavite tjesteninu na tanjur i ravnomjerno rasporedite kremu od parmezana, pokapajte s nekoliko kapi vermuta ili balzamičnog octa i ukrasite narezanim marelicama i mljevenim crvenim paprom.

image

Pasta Love tjestenine s kremom od parmezana i matcha čaja, suhim marelicama i zrncima crvenog papra

Barilla/

Tjestenina Barilla Pasta Love za ljubitelje mora

Tjestenina za ljubitelje morskih plodova potpuno će vas očarati kombinacijom zanimljivih okusa – pripremite je sa sočnim umakom i daškom osvježavajuće ikre. Umjesto ikre možete koristiti sušenu tunjevinu – botargo.

Sastojci za 4 osobe:

320 g tjestenine Barilla Pasta Love, 1 zreli mango, 2 naranče, 2 zrele rajčice, 60 g crne ikre, 16 listova potočarke, 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sol, papar

Priprema:

Izrežite mango, naranče i rajčice na četvrtine i izmiksajte u blenderu s malo maslinovog ulja, soli i papra, a zatim procijedite kako biste dobili glatku smjesu. Tjesteninu kuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite u posudi i pokapajte maslinovim uljem. Začinite tjesteninu, stavite je na tanjur i ukrasite ikrom i listovima potočarke.

image

Pasta Love tjestenine s mangom, narančom i ikrom

Barilla/

Sadržaj nastao u suradnji s Barillom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. veljača 2025 13:13