OSMA KNJIGA

Žuži Jelinek u 90. godini života objavila knjigu 'Žene, osvajajte'

Promocija knjige pod nazivom "Žene, osvajajte" održana je dan prije izlaska 800. broja časopisa Glorija, u kojem Žuži objavljuje kolumne od prvog dana
Zagreb, 050510.Palmoticeva 16.Prostorije zidovske opcine.Promocija nove knjige poznate dizajnerice i kolumnistice Zuzi Jelinek pod nazivom Zene osvajajte.Na promociji je bio prikazan polusatni film u produkciji HTV-a.Na slici: Zuzi Jelinek, Dubravka Tomekovic Aralica i Ninoslav Pavic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Žuži Jelinek, 90-godišnja šnajderica, modna stilistica i kolumnistica, sjajila je od sreće na večerašnjoj promociji nove, osme po redu, knjige “Žene, osvajajte”, održanoj u Židovskoj općini u Zagrebu.

Riječ je o zbirci svih objavljenih Žužinih bezvremenskih kolumni u časopisu Glorija, koji sutra slavi 800. broj, a u kojima je bez imalo stida progovorila o seksu. U društvu, kako je kazala, četvrtog “legalnog muškarca”, supruga Milorada Ronkulina, još jednom poručila je ženama kako nikad ne smiju ostariti same.

- Uvijek držim do žena, ali volim i muškarce. Svaka žena treba imati jednog muškarca, ali on ne mora uvijek biti isti. Imala sam mnogo ljubavnika i nije mi žao. U 90. godini mogu reći da mi je žao zbog onih koje sam odbila - rekla je Žuži.

Svečano predstavljanje knjige, koja se može kupiti po cijeni od 90 kuna, organizirala je nakladnička kuća Znanje, a promociji su prisustvovali i Ninoslav Pavić, predsjednik Uprave EPH, te Dubravka Tomeković Aralica, glavna urednica Glorije.

- Reći ću nešto što ni Žuži nikad nije saznala. Glorija je nastala na temelju njezinog razmišljanja, od inspiracije postala je dio tog časopisa i ne znamo kako bi Glorija izgledala bez nje. Zahvaljujem joj što je obogatila naš život - rekao je Ninoslav Pavić.

Sve kolumne objavljene u Gloriji od njezina prvog broja Žuži je napisala na vrijeme, istaknula je Dubravka Tomeković Aralica, na što je 90-godišnja šnajderica iz Zagreba rekla kako joj je točnost u krvi.

U sklopu promocije prikazan je i polusatni dokumentarni film, snimljen u produkciji HTV-a, u kojem Žuži prepričava život u siromaštvu, kako je upoznala muškarce svojeg života, put po svijetu i postignut uspjeh bez ičije pomoći. Žuži je, naime, već sa 17 godina živjela u Parizu, spasila je gluhonijeme roditelje od odlaska u logor u Jasenovac, a prodavala je kreacije u Americi, Japanu i Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:50