VIRTUALNA MISIJA

ZNATE LI TKO SU OVE ŽENE? Internet poludio u potrazi za ljepoticama s fotografija iz 50-ih godina prošlog stoljeća

 Meagan Abell

Meagan Abell, fotografkinja iz Sjedinjenih Američkih Država, obožava umjetnost fotografije. No, nikada nije pomislila da će joj jednom to postati opsesija. Naime, Meagan je krenula 'lov na internetu' za dvjema misterioznim ženama koje se nalaze na negativima pronađenima u trgovini rabljenom robom u Richmondu.

Negativi su sasvim slučajno završili u Meaganim rukama, dok je pregledavala kutiju sa starim fotografijama iz Richmonda, a kada je došla doma iz dućana, imala je što vidjeti. Bila je šokirana!

- Pomislila sam 'sveti wow, prelijepe su. Voljela bih naći te žene ili fotografa koji ih je snimio - kazala je Meagan za BBC te dodala kako vjeruje da su fotografije nastale 50-ih ili 60-ih godina prošlog stoljeća, temeljeći to na odjeći koju žene nose, kao i da je jedan model havajskog ili višerasnog podrijetla.

Kako bi ostvarila svoju namjeru poslužila se društvenim mrežama. Na Twitteru je pokrenula hešteg kampanju #FindTheGirlsOnTheNegatives.

- Imam poprilično dobre tragove. Smatram da su fotke mogle nastati u Dockweileru u Playa del Rayju u Kaliforniji. Djevojka koja surfa nedaleko od te plaže mi se javila s fotografijama obale i podudaraju - zaključila je Meagan dodavši kako je vjerojatno riječ o fotkama s profesionalnog snimanja, vjerojatno za naslovnicu nekog časopisa.

Ukoliko imate nekakve informacije oko spomenutih fotografija, slobodno se javite Meagan .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 05:34