NOVO ISTRAŽIVANJE

'SEKSTANJE JE POSTALO DIO ODRASTANJA' Tinejdžeri redovito dijele svoje gole fotografije vršnjacima

 Instagram

HOUSTON - Znanstvenici sa Sveučilišta u Texasu šest su godina proučavali moderne navike tinejdžera, primarno njihovo seksualno ponašanje i korištenje društvenih mreža i pametnih telefona u seksualne svrhe, i došli do zabrinjavajućih spoznaja o načinu na koji moderne tehnologije utječu na razvoj seksualnosti adolescenata.

Istraživače je zanimalo koliko su povezane rastuće navike ‘sekstanja’ - slanja fotografija svojeg golog tijela - s riskantnim seksualnim ponašanjem u kasnijim fazama razvoja tinejdžera.

Očekivali su vidjeti jasnu povezanost između ‘sekstanja’ i budućeg seksualnog ponašanja, no brojke su šokirale znanstvenike - tinejdžeri koji su se upuštali u ‘sekstanje’ nisu ništa promiskuitetniji niti se upuštaju u riskantnije odnose u kasnijoj dobi. Sekstanje je, zaključili su, postalo dio odrastanja.

- Sada znamo da je sekstanje među tinejdžerima relativno često, rekao je Jeff Temple, jedan od znanstvenika koji je sudjelovao u istraživanju.

- Pojavljuje se kao i druga tipična adolescentska ponašanja. Samo po sebi, nije povezano ni s dobrim ni lošim mentalnim zdravljem, izjavio je.

Ipak, postoji malo veća šansa da će tinejdžeri koji se upuštanju u sekstanje nešto ranije upustiti i u seksualne odnose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27