OTKRIVEN UZROK

MISTERIJ RIJEŠEN 76 GODINA NAKON KATASTROFE Statički elektricitet uzrokovao je eksploziju Hindenburga!

Misterija katastrofalne eksplozije cepelina Hindenburg je napokon riješena i to 76 godina kasnije. Njemački zračni brod dugačak 245 metara je nastradao prilikom pokušaja slijetanja u američkom New Jerseyu, kad se zapalio i izgorio pred očima užasnutih promatrača.

U eksploziji poznatog cepelina 6. svibnja 1937. godine nastradalo je 35 od ukupno 100 putnika i članova posade. Uzrok nesreće je, kako danas tvrdi skupina stručnjaka, bio statički elektricitet. Oni tvrde da je nakon ulijetanja cepelina u električnu oluju nakupina vodika dovela do eksplozije.

Kao rezultat električne oluje cepelin je postao ispunjen statičkim elektricitetom, a zahvaljujući slomljenoj žici vodik je dospio u ventilacijski odvod.

Kad su članovi ekipe za slijetanje preuzeli konope Hindenburga uspješno su 'prizemljili' brod uzrokujući iskrenje. Vatra je navodno izbila na repu broda zapalivši vodik.

Britanski aeronautički inženjer Jem Stansfield i njegov tim istraživača su pomoću modela dugog 24 metra, kojeg su zapalili da bi doznali pravi uzrok nesreće, došli do značajnih otkrića.

Na britanskoj TV postaji Channel 4 će uskoro biti prikazan dokumentarni film u kojem će biti objašnjeno što se zapravo dogodilo tog fatalnog dana 1937. godine.

Istraživači tvrde da je njihov razlog ulaska u ovaj projekt bilo da istraže teorije o katastrofi Hindenburga u rasponu od bombe koju je postavio terorist do eksplozivnih sastojaka u boji kojom je bio obojan Hindenburg. Čini se da objašnjenje koje su oni podržali najbolje objašnjava kako je do nesreće došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08