NEZABORAVAN KRAJ

ZNALA JE DA ROMEO UMIRE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI Prije smrti vlasnica je ispunila sve želje svom voljenom psu

 Facebook

Romeo je devetogodišnji bokser kojemu je bio dijagnosticiran neizlječivi rak kostiju. Njegova vlasnica Riina Cooke iz Kanade bila je vrlo tužna i uznemirena kada je čula njegovu dijagnozu.

No, nije dugo tugovala. Odlučila je zadnja četiri mjeseca života svoga kućnog ljubimca učiniti nezaboravnima.

- Bila sam šokirana prvih nekoliko dana. Osteosarkom nije izlječiv. Jedino liječenje je amputacija, no njegovo tijelo zbog starosti nije dovoljno snažno, izjavila je Romeova vlasnica.

Odlučila je sastaviti listu želja za svoga Romea, kako bi mu zadnje dane učinila što zabavnijima.

- Na listi želja se našla vožnja u policijskom automobilu, vatrogasnim kolima, odrezak za večeru, profesionalna masaža, suši, sastanak na slijepo sa drugim bokserom... Čak smo uspjeli otputovati u SAD, ispričala je ponosna Riina Cooke.

O svemu je pisala na svom Facebook profilu.

- Podijelila sam sve na Facebooku nadajući se da ću pomoći ljudima koji su prolazili slično. Najdraža stvar s liste bio mu je odrezak za večeru. Ubrzo nakon posjeta Sjedinjenim Državama zdravstveno stanje Romea se pogoršalo.

- Morala sam donijeti tešku odluku da ga uspavamo jer je proživljavao nezamislive boli - rekla je.

Riina Cooke (32) dala je Romea uspavati 16. ožujka, ali tek nakon što je ispunila sve želje sa njegove liste. Mnoge je godine provela s Romeom, a sada kad ga više nema ipak je odlučila u svoj dom pozvati novoga kućnog ljubimca- Elvisa.

- Nikada neću zaboraviti Romea. Elvis će odrastati uz uspomenu na svoga starijega brata, hrabrog Romea, rekla je Riina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:01