ŽELITE LI PSIĆA?

ZLI VLASNIK IH BACIO NA VRELI ASFALT, ALI USPJELI SU PREŽIVJETI Mi smo Alicia, Miša i Rudolf i samo tražimo nekoga tko će nas voljeti

 Neja Markicevic / CROPIX

Alicia, Miša i Rudolf u subotu su pokušavali prijeći kolnik. Usred ničega, daleko od najbližeg sela u Slavoniji, tri psića su jedan iza drugoga svojim mekim šapicama tapkala po vrelom asfaltu. Morali su prijeći kako bi se zavukli u hlad s druge strane ceste, gdje bi radili isto što i danima prije – čekali da njihova mama dođe po njih.

Izbačeni su iz automobila, a nečovjek koji ih je ostavio zacijelo se smatrao vrlo humanim. Nije ih ubio, nego im pružio priliku za život. No, kakva je to prilika kad psiće u dobi od mjesec i pol baci uz prometnu cestu, tijekom vrelih ljetnih dana, bez mrvice hrane i kapi vode?

Mališani su danima lutali uz cestu, čekajući da se čovjek vrati po njih. Bili su gladni i žedni, cviljeli su. Šapice su ih pekle od hodanja po vrućem tlu. Još su trebali sisati, a majke nije bilo. Što je najgore, vode nije bilo nigdje, a čičci koji su im se zapleli u dlaku jako su im smetali. Šašavci su, naime, koji dan prije uletjeli u grm pun čičaka i sve ih pokupili.

Iako su mnogima koji su cestom prolazili bili slatki, nitko ih nije uzeo sa sobom. Nitko se nije zaustavio i makar ih pokupio s ceste, pa predao nekom azilu. Svi su ignorirali činjenicu da će psići umrijeti na toj cesti. Činilo se kako će svoje male, kratke živote završti ili pod kotačima automobila ili će umrijeti od žeđi. Nikoga nije bilo briga. Još jedna priča o napuštenim štencima za koju nitko ne bi saznao, a tri nedužna mala bića glavom bi platila nevoljkost vlasnika da sterilizira njihovu majku.

No, Alicia, Miša I Rudolf imali su sreće. Primijetio ih je jedan mladić, koji je shvatio da ako im ne pomogne, životinjice će umrijeti. Poveo ih je sa sobom u Zagreb. Očistio čičke, nahranio ih i pustio da zaspu. Konačno siti nakon svega što su prošli, ovaj trojac punih trbuščića se zavukao ispod kreveta i zaspao.

Njihov spasitelj dao im je baletna imena – Alicia je nazvana po Aliciji Alonso, kubanskoj balerini, dok su Miša i Rudolf ime dobili po ruskim baletanima – Mikhailu Barašnjikovu i Rudolfu Nurejevu. Taj baletni trio traži dom u kojem će biti prave zvijezde – najbolji dom na svijetu iz kojeg neće biti izbačeni, u kojem će uvijek biti hrane i, što je najvažnije, gdje će biti voljeni. Dom u kojem će njihov vlasnik pobrinuti da se nikada više ne osjete odbačeno – dom u kojem će vožnja automobilom značiti odlazak na more ili na udaljenu livadu, a ne izbacivanje uz prometnu cestu.

Ukoliko mislite da zadovoljavate teške kriterije koje mora imati budući vlasnik nekog od ovih psića, javite se Borisu na 091 355 6455. Alicia, Miša i Rudolf primaju smo ozbiljne ponude za najbolje domove na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:56