OSTVARUJU SVOJ SAN

ŽIVOTNI PREOKRET Britanski par prodaje sve što posjeduje i odlazi na put oko svijeta u jedrilici

Par se šali kako ih najviše brine kako će se priviknuti na to što će biti skupa od 0 do 24 sata nakon što su se godinama viđali samo prije i poslije posla
 YouTube

Britanski par prodaje kuću od pet soba, automobil i sve svoje stvari nakon što su odlučili da će ostatak života provesti na jedrilici.

Ian (50) i Ann Clarke (54) već više od dvadeset godina maštaju o životu na moru, a tek su u penziji skupili hrabrost da san ostvare.

Sad su im djeca na fakultetu i dovoljno su odrasli, objašnjavaju, da se mogu brinuti za sebe pa ih mogu ostaviti.

Prije nekoliko godina kupili su 12-metarsku jedrilicu i to nakon što im je Ianov tata na samrti rekao da 'prestanu trošiti vrijeme i počnu si ispunjavati želje'.

Ian je softverski inženjer i imao je svoju firmu, a njegova supruga je bila komercijalistica. Ona je u mirovini, a on odlazi u ljeto.

Clarkovi planiraju napustiti Britaniju početkom iduće godine, a isplovit će iz Turske gdje im se nalazi brod. Proljeće i ljeto bi proveli na Mediteranu, a onda bi se uputili na Atlantik kako bi Božić proveli na Karibima.

Njihov sin Jamie ima 20, a kćer Samantha 18 i oni ostaju u Velikoj Britaniji, ali će posjećivati roditelje po svijetu.

- Čim smo se zaljubili smo počeli pričati o životu na moru, ali onda smo se oženili i dobili djecu pa se nikako nije činilo da je pravi čas, ispričala je Ann. Dodala je da su više od deset godina živjeli u kući u Sheprethu i da je ona puna uspomena, ali jednostavno ne mogu puno toga ponijeti sa sobom jer je prostor na jedrilici skučen.

Stalnog boravka na moru se ne boje jer su svake godine išli na ljetovanje na jedrenje.

- Malo se brinemo što ćemo od 0 do 24 sata biti skupa. Do sad smo uvijek oboje radili i viđali bi se samo navečer kad bi kratko razgovarali o proteklom danu. Sad toga više neće biti, ali neće biti stresa pa vjerujem da ćemo se snaći, uz smijeh je rekla Ann.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:08