KRALJEVSKA SREĆA

PRVA ZAJEDNIČKA ISPOVIJEST PRINCA HARRYJA I NJEGOVE ZARUČNICE Otkrili najintimnije detalje: 'Ona se spotaknula i tresnula ravno u moj život...'

Princ Harry i Meghan Markle
 Toby Melville / REUTERS
 

Britanski princ Harry i njegova djevojka, američka glumica Meghan Markle, u ponedjeljak su obradovali podanike Ujedinjenog Kraljevstva, ali i javnost cijelog svijeta viješću da su se zaručili.

Kraljevsko vjenčanje planira se za ožujak sljedeće godine, a tim povodom Harry i Meghan dali su veliki intervju za BBC u kojem su iznijeli detalje svoje veze i objasnili kako je zapravo došlo do zaruka.

Harry, mlađi sin princa Charlesa i pokojne princeze Diane, je rođen 15. rujna 1984. te je peti u nasljednom redu za britansku krunu (iza oca, brata i Williama i bratove djece). No, svoje zaruke za BBC opisao je kao što bi to učinio i svaki mladić zaljubljen preko ušiju - on i gospođica Markle, inače tri godine starija od njega, "zaljubili su se nevjerojatno brzo", što je princ shvatio kao dokaz da su se "zvijezde poklopile".

Harry je novinarki BBC-a Mishal Husain otkrio da su se on i gospođica Markle upoznali na slijepom spoju i da nisu mnogo znali jedno o drugome prije toga.

- Moja lijepa zaručnica praktički se spotaknula i pala u moj život - rekao je Harry, inače punom titulom princ Henry od Walesa. Također je dodao da je vjeruje kako bi njegova pokojna majka, princeza Diana, sigurno voljela Meghan i da bi njih dvije bile "odlične prijateljice".

Meghan Markle javnosti je najpoznatija po ulozi u američkoj "odvjetničkoj" tv-seriji Suits, a potvrdila je da će se ostaviti glume i fokusirati na svoju novu ulogu te usmjeriti energiju na stvari koje su joj važne, poput humanitarnog rada.

Britain's Prince Harry poses with Meghan Markle in the Sunken Garden of Kensington Palace, London, Britain, November 27, 2017. REUTERS/Toby Melville
Toby Melville / REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle

Kampiranje pod zvijezdama

- Ne gledam na to kao odustajanje. Gledam to kao na promjenu. To je novo poglavlje. Sada je vrijeme da radim u timu s tobom - rekla je Meghan, zaljubljeno se okrenuvši prema princu Harryju.

- Znam da će biti nevjerojatno dobra u tom poslu - rekao je pak Harry.

Nakon što su se upoznali na slijepom spoju preko zajedničke prijateljice, par je svoj odnos produbio na kampiranju u Bocvani.

- Trebalo mi je oko tri, četiri tjedna da je nagovorim da mi se pridruži... Kampirali smo zajedno pod zvijezdama... Ona je došla i pet dana provela sa mnom, što je bilo apsolutno fantastično - rekao je Harry i dodao "oboje strastveno želimo stvari promijeniti na bolje".

- Jedna od prvih stvari o kojima smo pričali kad smo se sreli bile su razne stvari koje želimo napraviti u ovom svijetu i koliko smo strastveni oko toga da želimo vidjeti promjenu - rekla je gospođica Markle.

Popularna glumica je ispričala i kako ju je "obeshrabrilo" to što su svi fokusirani na činjenicu da je njezin otac bijelac, a majka Afroamerikanka.

- Ponosim se time što sam i otkud dolazim. Nas dvoje smo samo usredotočeni na nas kao par.

Britain's Prince Harry poses with Meghan Markle in the Sunken Garden of Kensington Palace, London, Britain, November 27, 2017. REUTERS/Toby Melville
Toby Melville / REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle

Iznenadio prosidbom

Princ Harry je za BBC otkrio i detalje svoje prosidbe.

- Zaprosio sam je tijekom tipične večeri za nas dvoje u mojem domu u palači Kensington, dok smo pripremali pečenu piletinu - rekao je Harry.

- To je bilo nevjerojatno iznenađenje. Bilo je tako slatko, prirodno i vrlo romantično - rekla je Markle, dok se princ Harry ubacio i dodao.

- Nije mi ni dala da završim. Rekla je "mogu li reći da?". Ja sam je pak upitao "Mogu li ti dati prsten?" Bio je to vrlo lijep trenutak, samo nas dvoje. Mislim da sam je uspio iznenaditi - rekao je Harry.

- Nakon toga smo se zagrlili i ja sam imala prsten na prstu - dodala je njegova zaručnica.

Inače, par je odbio otkriti ime prijateljice koja ih je upoznala u srpnju prošle godine.

- Jedina stvar koju sam ju upitala bila je "da li je dobar?"

S druge strane, princ Harry nije znao za gospođicu Markle, budući da nije gledao seriju u kojoj je glumila. Inače, par je za fotografe pozirao u palači Kensington u kojoj će i živjeti. Harry je fotografima rekao da je "uzbuđen", a Meghan da je "vrlo, vrlo sretna".

Nakon što je jedan od novinara upitao princa Harryja kada je znao da je Meghan "ona prava", on je bez razmišljanja odvratio:

- Odmah kad smo se upoznali.

Britain's Prince Harry poses with Meghan Markle in the Sunken Garden of Kensington Palace, London, Britain, November 27, 2017. REUTERS/Toby Melville
Toby Melville / REUTERS
Zaručnički prsten Meghan Markle

Dianini dijamanti

Zaručnički prsten gospođice Markle dizajnirao je sam princ Harry, a u njega su ugrađena dva dijamanta koja su pripadala njegovoj majci, princezi Diani. Obruč prstena napravljen je od zlata, a u samom centru nalazi se dijamant iz Bocvane.

- Meni je jako drago da je Harry toliko pažljiv. Važno mi je da znam i da je njegova majka s nama na ovaj način - rekla je komentirajući prsten. Na pitanje novinara potvrdila je i da je upoznala kraljicu nekoliko puta te je opisala kao "nevjerojatnu ženu".

Naravno, novinari su Harryja pitali i jesu li, i kada, djeca u planu.

- Idemo korak po korak. Nadamo se da ćemo u budućnosti brzo zasnovati obitelj.

Na kraju je BBC podsjetio da je gospođica Markle odrasla u Los Angelesu i pohađala privatnu školu, a potom studirala na katoličkom sveučilištu za djevojke. Diplomirala je na sveučilištu Northwestern u državi Illinois. Između 2011. i 2013. bila je udana za glumca i producenta Trevora Engelsona, ali taj brak nije dugo potrajao.

Budući da Engleska crkva (anglikanci) od 2002. dozvoljava da se i razvedene osobe vjenčaju u crkvi, njezin prijašnji brak neće biti zapreka za pravo kraljevsko vjenčanje u crkvi.

Britain's Prince Harry poses with Meghan Markle in the Sunken Garden of Kensington Palace, London, Britain, November 27, 2017. REUTERS/Eddie Mulholland/Pool
Eddie Mulholland/Pool / REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:36