SHOPPING PATROLA

Pronašli smomoderne slavine pojednostavljuju kuhinjske poslove. A još i izgledaju odlično!

 Drewhadley
Naša Jelena Cvetko zna da je kvalitetna slavina najbitnija u svakoj kuhinji, a njoj su pak omiljene one s izvlačnim tuševima

Kod nas doma za nju kažemo pipa, nećakinja iz Omiša zove ju špina, još malo južnije nekad se nazivala kantuja, a najpravilnije bi bilo reći slavina, odnosno miješalica. Kako god ju zvali, riječ je o jednom od najčešće upotrebljavanih kuhinjskih elemenata.

Ne znam kad ste posljednji put kupovali slavinu, ali na tržištu je posljednjih godina, može se reći, došlo do prave male revolucije. Osim što poznati i provjereni proizvođači ističu upotrebu tehnologije koja smanjuje potrošnju vode, a samim time i račune, dolazi do implementacije pametnih, inovativnih funkcija, koji slavinama daju jednu sasvim novu ulogu.

Općenito govoreći, razlikujemo ih ovisno o materijalu, načinu ugradnje prema unutarnjem mehanizmu i instalacijama, broju ručkica, obliku i visini izljeva te po dodatnim funkcijama. Tako možemo pronaći kuhinjske slavine od mesinga (s raznim premazima, od kroma do emajla), metalnih legura, čelika, kamena, keramike, pa čak i plastike; zatim zidne, montirane na sudoperu ili kuhinjskoj ploči; jednoručne, dvoručne, na dodir ili senzor; fiksne, rotacijske i teleskopske; s izvlačnim tušem; slavine koje se mogu preklopiti i spustiti ako se nalaze ispod prozora; s posebnim spremnicima s vrućom ili, pak, gaziranom vodom; s termostatom, LED osvjetljenjem... U svakom slučaju, što je popis pametnih funkcija duži to je i cijena slavine viša.

Na popularnosti dobivaju one s izvlačnim tuševima jer imaju nekoliko prednosti. Prije svega, omogućavaju detaljnije pranje namirnica i posuđa, pa i samog sudopera, ali i punjenje posuda izvan sudopera.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Dvoručne slavine danas se rijetko kupuju, a najčešći odabir mnogima su jednoručne, ugrađene u sudoper. U ponudi domaćih trgovina može se pronaći više modela slavina s izvlačnim tušem, ovisno o materijalu, dizajnu, vrsti mlaza, glavi tuša, načinu upravljanja tušem... Cijene se kreću od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna.

FERO-TERM

miješalica Voxort Erisa

Cijena: 799,90 kn

Jednoručna miješalica za sudoper visokotlačnog tipa izrađena od kvalitetnog mesinga, u kromiranoj izvedbi visokog sjaja visine 57,1 cm, s tušem.

Materijal: mesing

Dodatno: visina 57,1 cm

www.fero-term.hr

STUBMAR

slavina Rosan Dark

Cijena: 675,56 kn

Jednoručna miješalica za sudoper u kompletu s priborom za montažu i dva priključna crijeva.

Boja: crna

Dodatno: keramička kartuša 35 mm, tuš-ručica te pleteno izvlačno crijevo

www.stubmar.hr

ELIPSO

slavina Franke Flexus-S Jet

Cijena: 2249 kn

Poluprofesionalna kromirana slavina s izvlačivim tušem s dvostrukim mlazom i fleksibilnim cijevima.

Materijal: nehrđajući čelik

Dodatno: Cijev se rotira za 360°

www.elipso.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 13:09