ISPAO IZ MASTERCHEFA

Frano iz Hrvaca: ‘Nije mi žao što sam sebe sabotirao! Imam mnogo poslovnih ponuda, zovu me i u Njemačku...‘

Frano Kekez

 Nova TV
O njegovom ispadanju iz MasterChefa ne prestaje se pričati; kaže da se držao svojih principa i da mu nije žao

Vjerni gledatelji MasterChefa ne prestaju pričati o 33-godišnjem učitelju matematike iz Hrvaca, piše Slobodna Dalmacija. Frano Kekez još je u prethodnoj sezoni popularnog showa bio među top 50 kandidata, no iako je pokazao zavidne tehničke vještine nije se uspio plasirati među 16 najboljih.

Kuha od svoje trinaeste godine, svoj restoran iz snova opisao je kao mesni restoran sa živom vatrom koji bi bio otvoren tijekom cijele godine i u ponudi imao jela isključivo dalmatinske kuhinje.

Iako su se mnogi nadali da će upravo on trijumfirati ove sezone to se nije dogodilo jer je Frano namjerno odradio zadano jelo na način da ono bude nejestivo čime je izgubio svoje mjesto u utrci za najboljeg kuhara u MasterChefu šokiravši gledatelje svojim potezom.

Jeste li iznenađeni pozitivnim reakcijama gledatelja na vaše sudjelovanje u MasterChefu?

- Nisam. Vjerujem u svoj pristup svijetu i mislim da je život dinamičniji, zabavniji i poduzetniji ako smo izravni i iskreni. To je najbolja kalkulacija.

Je li vam žao što ste sabotirali vlastito jelo ili biste sve opet ponovili?

- Nije mi žao. U tom trenutku je počinjala školska godina, pa iako moga kadra realno nema na tržištu rada, sretan sam što sam nastavnik u jednoj školi na punu satnicu. Osigurao sam sebi neku temeljnu egzistenciju kroz godinu dana. Iako sam sklon riziku i avanturama mislim da je bilo prerizično, optimistično i nerealno uzdati se u pobjedu u showu. Ljudi koji su kuhali skupa sa mnom i protiv mene nisu tamo slučajno.

Smatrate li da ste moralni pobjednik showa?

- Zahvaljujem svima koji misle tako, laska mi, ali ja ne bih sudio o tom. U svakom slučaju tokom čitavog showa držao sam se svojih principa i ponosim se time.

Koji trenutak vam je bio najteži tijekom snimanja?

- Treća borba za imunitet. Vjerujte mi, što su kandidati radili zanimljivija jela, to je više nereda ostajalo za njima. Svima nama i ne samo meni. Nakon toga sam postao sporiji.

Tko vas je najviše razočarao?

- Živimo u prebrzom i virtualnom vremenu u kojem je posve normalno da se razočaramo jedni u druge u onim sitnim i bitnim stvarima. Zato ne mogu posebno istaknuti nikog. Otkrit ću da to ipak nije Tiho.

Kakvo imate mišljenje o trojcu u žiriju?

- Kao osnovnoškolski učitelj mogu reći da imaju nezahvalnu poziciju, a to je ocjenjivati ljude. Sjećam se nekoliko neprospavanih noći prošle godine prije ispita. To mi je bila prva na poslu nastavnika. Mislim da su dobro odabrani i komplementarni jedan drugome po karakteru i kulinarskim promišljanjima. Melkioru sam posebno zahvalan na komentarima s početka showa i moj je dojam da ima energiju najsličniju mojoj, stoga mi je i najsimpatičniji. Damir ima svoju auru prosvjetara i nadam se da će postići što želi s novim kadrom u hrvatskoj gastronomiji, čovjek se usudi sanjati na najjače.

Planirate li posjetiti restoran u Trogiru koji je otvorio Stjepan Vukadin?

- Već sam posjetio Zrno soli gdje je donedavno radio. Vjerujem da ima velik utjecaj na kartu koja je i sada tamo. Hrana i vino koje su nam poslužili iskustvo je koje se nadam ponoviti. Tamo zaista primijetite da ste u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Veselim se posjetu il Ponteu i siguran sam da ću si priuštiti jedno novo gastronomsko iskustvo, na istoj ili višoj razini. Sumnjam da će se Stjepan ponavljati. Čujem da su neki od mojih fanova imali namjeru doći samo da bi naručili i vratili jela (smijeh). Taj mi je scenarij vraški smiješan, tako nešto bilo bi daleko od zdravog razuma i objektivnosti.

Što na vaš nastup u showu kažu doma u Hrvacama?

- Da bi trebalo skuhati štogod s televizije. Što se tiče drugih stvari, znaju me otprije i težak sam im. No nije to ništa posebno, nema laka čovika kad udari jugo.

Čime se sad bavite? Kakvi su vam planovi za dalje?

- Imam ugovornu obvezu do kraja školske godine u Osnovnoj školi Josipa Jovića Aržano. Nakon toga tko zna? Volio bih se uključiti u neku zanimljivu gastro priču idućeg ljeta ili kratko sad oko zimskih praznika. Svi ozbiljni poslovni ljudi pozvani su da mi se jave na moj Facebook profil.

Je li vam netko već ponudio kakav posao?

- Dobio sam nekoliko ponuda iz Njemačke, ali i iz Hrvatske. Većinom se radilo o poslu glavnog kuhara i trebalo je odmah početi raditi, ali sam zbog ugovorene obveze i izvanrednog studija morao odbiti, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 21:27