TKO BI OVO IZDRŽAO?

Buđenje bez budilice, umakanje u hladnoj vodi, hiperbarična komora i crveno svjetlo prije spavanja: ‘Misija? Doživjeti 150 godina!‘

Hladna kupka, ilustrativna fotografija

 Péter Gudella/panthermedia/profimedia/Péter Gudella/panthermedia/profimedia
‘Svako jutro se podvrgavamo tretmanu u uređaju za terapiju pulsirajućim elektromagnetskim poljem kojeg imamo u svojem domu‘

Bračni par Kayla Barnes-Lentz i Warren Lentz imaju zajednički cilj: žele posve zdravo živjeti sve do 150 godina, a kako bi to ostvarili osmislili su poseban program kojeg se strogo pridržavaju i koji bi im trebao donijeti toliko željenu dugovječnost, piše Independent.

Ovi biohakeri ne žale troška kako bi postigli svoj cilj - dug život nije jeftin - pa na ostvarivanje svojeg nauma troše i po 100.000 dolara godišnje.

Kayla Barnes-Lentz (33) se već godinama bavi wellnessom, a svojeg je muža Warrena (36), i prije nego ga je osobno susrela, zatražila detaljne informacije o njegovom zdravlju i biologiji kako bi bila sigurna da će joj biti adekvatan partner idućih stotinu godina.

Kayla kaže kako joj nije cilj živjeti vječno - poput biohakera Bryana Johnsona - već da želi živjeti zdravo barem onoliko koliko poživi i njezin muž.

Najdulji životni vijek imala je Francuskinja Jeanne Calment, koja je umrla 2007. u dobi od 122 godine, a Kayla kaže kako bi bila presretna da uspije poživjeti oko 120 godina. No glavni joj je cilj živjeti zdravo koliko god je to moguće i zato se podvrgava vrlo strogoj dnevnoj rutini.

Kayla Barnes-Lentz kaže kako njihova potraga za dugovječnošću počinje čim se probude te da vole započeti dan ‘optimiziranjem svojeg uma i tijela‘.

‘Warren se budi malo prije mene, no oboje odmah po ustajanju vježbamo i izlažemo se suncu. Također, svako jutro se podvrgavamo tretmanu u PEMF-u, odnosno uređaju za terapiju pulsirajućim elektromagnetskim poljem kojeg imamo u svojem domu.‘

Poslijepodne se ponovno izlažu suncu, a ako taj dan njezin suprug radi od kuće, onda se zajedno umaču u ledenu vodu ili koriste hiperbaričnu komoru koja plućima pomaže za dobiju više kisika.

‘Navečer zajedno uživamo u organskoj večeri. Svaki dan kuham kod kuće i večeramo oko 5:30 nakon čega odlazimo u šetnju. Nakon šetnje idemo u saunu, a potom se pripremamo za počinak. U krevetu smo svaku večer do 9 sati‘, kaže Kayla.

Njihova dnevna rutina izgleda ovako:

Jutro

Prirodno buđenje bez budilice

Zajedničko podvrgavanje terapiji pulsirajućim elektromagnetskim poljem

Tjelovježba

Šetnja po suncu u trajanju od pola sata

Organski doručak

Sredina dana

Podnevno izlaganje suncu i boravak u prirodi

Uranjanje u hladnu kupku

Boravak u hiperbaričnoj komori s kisikom

Tijekom dana dok rade, koriste uređaj NanoVi koji pomaže obnoviti stanične komponente koje su možda oštećene zbog starenja ili uobičajene svakodnevne izloženosti teškim metalima, infekcijama i toksinima

Večer

Organska večera u 5:30

Večernja šetnja do 50 minuta uzbrdo

Sauna

Paljenje crvenog svjetla u kući nakon zalaska sunca

Zajednički odlazak u krevet u 9 sati navečer

Planiraju dijete

Kayla Barnes-Lentz rekla je da uskoro planiraju imati i dijete te da ona već ‘godinama optimizira svoje tijelo kako bi ga pripremila za majčinstvo‘.

‘Pomogla sam svom suprugu da optimizira svoje biološko stanje prije nego začnem, jer znamo da zdravlje i majke i oca utječe na zdravlje djece‘, dodala je.

‘Radit ću dubinske laboratorijske testove tijekom trudnoće kako bismo prikupili dosad nepoznate podatke o ženskom tijelu tijekom trudnoće.‘

Iako ovi budući roditelji planiraju pružiti svojoj djeci što je moguće zdraviji stil života, neće im nametati svu tehnologiju koju sami ​​koriste.

‘Pokušat ćemo pojednostaviti njihove živote i usredotočiti se na to da ne provode vrijeme ispred ekrana, da se igraju vani, da se zaprljaju, da budu u prirodi i na suncu‘, rekla je.

‘Veselim se što ću ih naučiti ljepoti i hraniti organski uzgojenom hranom zbog koje će se osjećati nevjerojatno. Želimo ih osnažiti da donesu prave odluke i da budu primjer.‘

Na pitanje što bi savjetovala svima koji traže partnera s kojim bi se okušali u sličnom načinu života, Barnes-Lentz kaže da je tu ideju ključno spomenuti ‘odmah po upoznavanju‘.

‘Čim sam upoznala Warrena, pokazala sam mu svu tehnologiju, kao što su hiperbarična komora, ozonska sauna, krevet s crvenim svjetlom, kriokomora i ostalo‘, kaže Kayla.

‘Već tijekom drugog susreta, tražila sam njegove laboratorijske testove, a zatim sam mu poslala dodatne testove da ih obavi, uključujući test crijeva, sveobuhvatnu analizu krvi, genetski test i test ukupnog toksičnog opterećenja‘, rekla je.

‘Znala sam da mi je potreban jedinstveni muškarac koji će dijeliti moje uzbuđenje zbog onoga što radim, a Warren ne samo da je bio uzbuđen, već je odlučio da želi sa mnom pomaknuti granice ljudskog potencijala i dugovječnosti‘, kaže biohakerica Kayla Barnes-Lentz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:29