RASTUĆI PROBLEM

ŽELJA ZA SELFIEJIMA OVE JE LJUDE KOŠTALA ŽIVOTA Šest neopreznih fotografa je u želji za atraktivnim objavama otišlo predaleko

 REUTERS/Bobby Yip

Selfie se nikada ne navodi kao službeni razlog smrtnog slučaja, no tijekom prošle dvije godine, oni su se našli u središtu sve većeg broja fatalnih nesreća, prenosi Time.

Internetska stranica za obradu podataka Priceonomics nedavno je objavila podatak da se od 2014. godine zbilo 49 smrtnih slučajeva povezanih sa selfiejima.

Nesreće i loše procjene situacije mogu se dogoditi svakome pa vam donosimo šest primjera smrtnih slučajeva uzrokovanih željom za selfiejem.

Libanon

Mohammad Chaar postao je viralna senzacija u siječnju 2014. godine kada je pozirajući za selfie poginuo u eksploziji auto-bombe.

Indija

U siječnju 2015. godine tri su indijska studenta poginula pokušavajući snimiti selfie što je bliže moguće vlaku u pokretu. Indija je jedna od država koja ima najviše problema sa selfijima, a kako bi se borili protiv tog problema vlasti su instituirale zone gdje je zabranjeno snimati selfieje.

Rusija

Po uzoru na mnoge korisnike, dva su ruska vojnika, u želji da zabilježe trenutak s živom granatom, snimila selfie. Međutim, granata je tada neočekivano eksplodirala, ubivši vojnike. Telefon je preživio detonaciju, a ruska je vojska nakon tog incidenta izdala vodič za sigurno snimanje selfieja.

'Drewsssik'

Selfieji podviga učestaliji su nego što bi trebali biti, a često su više opasni nego isplativi. Instagram korisnik 'drewsssik' na svojem je profilu objavljivao fotografije svih iznimno visokih mjesta na koja se popeo. Međutim, u rujnu se 2015. godine 17-godišnjak poskliznuo i pao s visine dok je pokušavao snimiti selfie koji je treba izgledati kao da pada.

Španjolska

U kolovozu 2015. godine muškarca je smrtno stradao kada ga je napao bik tijekom tradicionalnog trčanja s bikovima u Pamploni. 32-godišnji David Lopez napustio je ograđeno područje kako bi snimio borbu između dva bika kada je došao treći i rogovima ga usmrtio.

Sjedinjene Američke Države

Najrecentniji smrtni slučaj zbog snimanja selfieja dogodio se u američkoj saveznoj državi Washington kada se muškarac pištoljem upucao u lice dok je pokušao snimiti selfie. Djevojka nesretnog muškarca je tada bila s njim te je poslije rekla da je on vjerovao pištolj nije bio napunjen. Navodno je muškarac i prije snimao selfieje s oružje te je uvijek iz njega prvo izvadio metke.

Grčevito se držali za metalnu ogradu na Paškom mostu tijekom oluje samo da bi snimili video

Jaki olujni vjetar u ponedjeljak je pogadio priobalne krajeve Hrvatske i ozbiljno ugrozio promet.

Zbog podivljalih naleta vjetra tada su zatvorene dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton.

Za sva vozila u ponedjeljak bili su zatvoreni i Obrovački i Paški most, no grupica ljubitelja prirodnih sila snimila je kratki video s Paškog mosta, na kojem se vidi kako se moraju čvrsto držati za ogradu mosta kako ih vjetar ne bi razbacao.

Snimka je objavljena na Facebook stranicama portala Vrijeme.net, gdje su brojni posjetitelji komentirali kako se ne radi o psihički zdravim osobama.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:46