NOVO ISTRAŽIVANJE

ZNANSTVENO DOKAZANO Bol smanjuje seksualni nagon kod žena, ali ne i kod muškaraca

Ima li bol utjecaja na seksualni život kod žena više nego kod muškaraca? Tipična izreka, ne večeras nemogu boli me glava, uvijek se pripisuje ženama.

Je li tu „situaciju“ i koja je koja se većinom pripisuje ženama moguće i znanstveno dokazati? Znanstvenici iz Kanade pokušali su istražiti na koji spol bol više utječe i smanjuje želju za seksom. Znanstvenici su proveli istraživanje na miševima i otkrili kako bol i upale kod ženskih miševa imaju utjecaja na spolni nagon, dok kod muških miševa to nije uočeno.

Tim predvođen Melissom Farmer dokazali su kako su seksualni problemi izvor kroničnih bolesti kod ljudi. Kod životnjia je dokazano kako dok osjećaju bol manje provode u društvu svojih mužjaka te time imaju i smanjenu želju za odnosom. Istraživači su miševe smjestili u komoru za parenje koja je bila podijeljena s barijerama s otvorima. Otvori su bili premali kako bi miševi muškog spola prelazili u druge otvore, što znači da su ženke mogle odlučivati o tome žele li vrijeme provesti sa svojim partnerom. Istraživači su otkrili kako su ženke koje su imale bolove provodile manje vremena s muškim partnerima.

Istraživači su zatim zamijenili uloge te su omogućili mužjacima da odluče žele li provesti vrijeme sa ženkama. Osjećaj boli nije utjecao na želju mužjaka za odnos s ženkama.

Kada je ženkama dan lijek protiv boli njihov seksualni nagon je bio obnovljen i ženke su provodile vrijeme sa svojim mužjacima.

Znanstvenici napominju kako se i iz ostalih istraživanje može zaključiti kako na seksualni nagon kod žena utječu mnoge stvari, nego što na sekusalni nagon muškaraca.

Utjecaj može biti izazvan čimbenicima biološke, društvene ili kulturne prirode.

Znanstvenici zaključuju kako muškarci imaju jače seksualne nagone nego žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:08