PRAKTIČNI PRIKAZ

VIDEO: KOLIKO JE TOČNO 2000 KALORIJA? Koliko čega smijete jesti prije nego što prijeđete dnevni limit

 YouTube

ZAGREB - Dvije tisuće kalorija preporučeni je prosječni dnevni unos za odraslu osobu, prema američkoj agenciji za hranu i lijekove. Iako odraslim muškarcima treba i do 3000 kalorija dnevno, a aktivnim ženama oko 2350, točan iznos ovisi o spolu, tjelesnoj građi, visini i svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti. Brojka od 2000 odabrana je, namjerno, uspkos tome što je primjenjiva samo na djecu i žene starije dobi. Pretpostavka je da će se većina ljudi potruditi informirati o tome koliko je njihova dnevna potreba za kalorijama, a regulatori su bili u strahu da će, postavivši previsoki iznos, potaknuti one kojima treba manje na prejedanje.

Usprkos tome, brojka od 2000 kalorija je praktičan orijentir, predstavlja nešto manje od onoga koliko je potrebno većini ljudi, no ne mnogo manje. Buzzfeed je stoga izradio kratki video u kojem prikazuju koja količine kojeg jela ili namirnice predstavlja baš 2000 kalorija.

Mnoge će iznenaditi da se do tog broja dođe sa samo sedam krafni, s nešto manje od četiri Big Maca, čak 19 banana, ali i - samo jedna pizza!

Pogledajte što sve još predstavlja točno 2000 kalorija:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:31