NAPOKON OPERIRANA

ŠOKANTNA ISPOVIJEST MILICE 'Godinama mi je curio likvor kroz nos, doktori su mislili da je alergija'

 LinkedIn

Nakon četiri godine liječnici u Srbiji otkrili su da Milica Jovičić (39) iz Beograda ima malu pukotinu na lubanji i moždanoj ovojnici, zbog čega joj je kroz nos curila cerebrospinalna tekućina, odnosno likvor, piše Blic .

Sve je počelo bezazleno. Vratila se s mora i mislila da se prehladila. Ipak, ta bistra, slatkasta tekućina nije prestajala curiti joj iz nosa. Ujutro kad bi se probudila, jastuk bi joj bio mokar. S vremenom sve joj je bilo teže, a maramice nije vadila iz ruke... Trošila je dnevno nekoliko pakiranja. Osjećala je malaksalost, umor...

- U prvom trenutku nisam obraćala pažnju. Mislila sam da je prehlada ili alergija. Kada sam shvatila da mi ne prestaje curiti ta vodica, krenula sam obilaziti liječnike. Mnoge. Dobivala sam razne lijekove za alergiju, mislili su da je od bubrega... Vadila sam brisove iz nosa, koji su bili potpuno u redu. Onda sam 2013. godine dobila meningitis. Šest tjedana sam bila bolesna i tada sam se već počela brinuti za svoje zdravlje - ispričala je za Blic Milica, koja radi s djecom kao psiholog u domu zdravlja.

Krajem 2014. godine sasvim slučajno došla je do liječnika u Kliničkom centru Srbije koji je posumnjao da se radi o likvoru i brzo je uputio neurokirurgu koji je potvrdio dijagnozu.

- Prva asocijacija mi je bila da mi mozak curi kroz nos. Nije mi bilo svejedno što ću morati na operaciju, ali s druge strane bilo mi je drago da je napokon ustanovljeno šta mi je - kaže Milica.

Dr. Dragan Savić, neurokirurg u Kliničkom centru Srbije koji je operirao Milicu, objasnio je za Blic da se ovakve stvari rijetko događaju, ali da je situacija ozbiljna te da je moglo doći do još jedne upale mozga, pa i do raznih infekcija u mozgu.

- Bio sam svjestan da to može ugroziti život, zbog čega sam odlučio endoskopski pronaći mjesto u lubanji odakle joj curi tekućina - objašnjava dr. Savić.

- Radilo se o malim defektima koji se zato nisu mogli vidjeti na snimkama. Da bih tu pukotinu zakrpao, uzeo sam s njezina trbuha masno tkivo i zatvorio rupu - precizno je objasnio dr. Savić.

Operacija je trajala nešto više od jednog sata, a Milica je nakon četiri dana otpuštena s neurokirurgije.

- Sada ću moći nastaviti s plesom, na koji sam prestala ići zbog curenja likvora - kazala je nasmijano Milica, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 12:09