AKCIJA ZDRAVOG MRŠAVLJENJA

Oni se osjećaju zdravo, vitko, sretno i zadovoljno. Uspjeli su!

ZAGREB - Samo pet dana ostalo je do proglašenja pobjednika u akciji Jutarnjeg lista i mjesečnika Vita “Voli svoje tijelo”.

Naš liječnički tim u sastavu prof. dr. sc. Mirko Koršić, dr. med. Krešimir Jergović, doc. dr. sc. Donatella Verbanac i prof. Mario Valentić, zadnji put je izmjerio i pregledao naših sedmero kandidata, napravljene su i laboratorijske pretrage. I dok finalisti čekaju konačan sud naših stručnjaka, provjerili smo koliko su smršavjeli, kako se osjećaju i kakva su njihova očekivanja.

Svi odreda su čvrsto odlučili zdrave prehrambene navike i redovito kretanje primjenjivati i nakon završetka akcije. Troje naših kandidata, koji su najzdravije smršavjeli, o čemu će odlučiti naš stručni tim, dobit će i novčane nagrade. Pobjednik akcije dobit će 100.000 kuna, drugoplasirani 65.000, a treća nagrada je 40.000 kuna.

Dunja Vučić: Sada svi živimo zdravije

Do sada smršavjela: 12,3 kg

- Najveća vrijednost moga uključivanja u akciju Voli svoje tijelo je što sam stekla nove navike, smanjila težinu i postala sretnija! Posebno me veseli što sam na zdraviji način života "navukla" i muža! - kaže Dunja Vučić i objašnjava kako u posljednje vrijeme na jelovniku njezine obitelji ima mnogo više povrće, a manje tjestenine.

Za sada još ne razmišlja što će učiniti s novcem ako bude jedna od tri osobe koje će dobiti novčanu nagradu. Ali, sasvim je sigurno, ističe, da će i nakon akcije nastaviti s ovim načinom prehrane, a posebno je sretna što više ne žudi za slatkim. Ipak, misli da će vježbati smanjenim tempom.

Mirjana Danković: Ostvarila sam svoj san

Do sada smršavjela: 8,1 kg

Ostvarila sam ono o čemu sam maštala još od puberteta. Skinula sam suvišne kilograme, osjećam se bolje, pokrenula sam sebe, ali i muža. Nisam samo ja smršavjela, on je izgubio 11 kilograma, rekla nam je Mirjana Danković iz Slavonskog Broda. Sretna je jer je dobila priliku na najbolji način i uz stručno vodstvo usvojiti zdrave navike i riješiti se loših.

- Do sada sam pokušavala s mnogim dijetama i nisam uspijevala. Ovo je sasvim drugačije! Otkrila sam namirnice koje prije nisam uopće jela, a koje su jako dobre. Cilj mi je izgubiti još sedam kilograma ‡ kaže Mirjana i dodaje kako će u slučaju da osvoji jednu od tri nagrade novac potrošiti za potrebe svoje šesteročlane obitelji.

Slađana Vasiljević: Cilj mi je da budem zadovoljna

Do sada smršavjela: 9,4 kg

Slađana je posljednji pregled dočekala smirena:

- Ne znam kakvi će biti rezultati jer se nisam vagala, iako mi se po odjeći čini da sam dosta smršavjela. Znam, kad bih stala na vagu, ne bih više silazila s nje, pa se nisam htjela time opterećivati. I sada sam potpuno smirena i ne očekujem ništa. Što bude, bit će.

Slađana je usredotočena na glavni cilj ‡ da postigne liniju kakvu si je zacrtala ‡ i ne želi razmišljati ni o mogućoj nagradi.

- O tome ću razmišljati ako novci dođu. Fokusirala sam se na sebe, na to da budem zadovoljna i da dođem do kilaže koju sam si odredila. I kad završi akcija, nastavit ću živjeti na ovaj način jer želim poboljšati svoj život.

Daniela Letić: Nedostajat će mi naši susreti

Do sada smršavjela: 7,6 kg

Daniela je bila nestrpljiva čuti koje su joj nove mjere, iako, kaže, osjeća na tijelu da je još smršavjela.

- Vidim po odjeći da sam se stanjila: u ovo što sad imam na sebi prije tri tjedna nisam stala. Ipak, volim čuti stručno mišljenje liječnika i nutricionista jer mi svaki put daju neki novi savjet i zapaze nešto što sama ne vidim - kaže Daniela koja je priznala da su se kandidati malo uzdrmali kad su shvatili da je ovo zadnje mjerenje.

- Pitali smo se kad je proletjelo vrijeme. Nedostajat će nam susreti, jer nam daju dodatni vjetar u leđa.

A na pitanje što bi učinila s nagradom, Daniela je spomenula ono što joj je i bio veliki motiv za javljanje na akciju - predstojeće vjenčanje.

Davor Varga: Manje kilograma i manje troškova

Do sada smršavio: 14,1 kg

- Od akcije imam višestruke koristi: na prvom je mjestu zdravlje, sada mi je tlak puno bolji i masnoće su se smanjile, ali manji su mi i novčani izdaci, na pola sam srezao troškove za benzin, a i za hranu - već je sada zadovoljan postignutim Davor Varga.

Davor je s vremenom i zaboravio da zapravo sudjeluje u akciji i da se za nešto natječe, toliko su mu se pod kožu uvukle nove životne navike.

- U dosadašnjim pokušajima mršavljenja, kilogrami bi mi se uvijek vraćali, ali to više neću dozvoliti. Sada razmišljam o onome što jedem i sada točno znam što trebam raditi kako bih postigao i zadržao poželjnu tjelesnu težinu - kaže Davor.

Ruth Grozaj: Već sam pobijedila

Do sada smršavjela: 10,7 kg

- Bez obzira na rezultate, ja sam sebi već pobijedila! - vedro nam je rekla najmlađa finalistica, 22-godišnja Ruth. - Nije presudno koliko sam kilograma izgubila, najvažnije je što sada živim na novi, zdraviji način.

Kad akcija završi, za Ruth se ništa neće promijeniti; sadašnja prehrambena pravila i sadašnji ritam tjelovježbe ostat će trajno njena svakodnevica.

- Ne osjećam nikakav umor, sve obaveze obavljam bez problema, nisam gladna, ništa me ne boli. Okolina je divna prema meni, i mama i dečko i prijateljice. I potpuno sam cool ako oni jedu nešto što ja ne bih smjela - kaže Ruth. O novcima ne razmišlja, ako ih dobije - odlično, a ako ne, opet dobro.

Mario Ljubaj: Nikad nisam bio uspješan kao sada

Do sada smršavio: 15,7 kg

- Malo sam uzbuđen, sat vremena prije posljednje kontrole počelo me "prati". Znate, svi bi mi htjeli pobijediti i osvojiti nagradu. Da osvojim prvu nagradu vratio bih dugove, a s drugom ili trećom vratio bih dio dugova - iskren je Mario Ljubaj, no dodaje kako mu je najveća pobjeda to što je usvojio zdrave životne navike, osjeća se bolje, a i djeca su mu u određenoj mjeri prihvatila zdravi prehrambeni režim.

- Odlučio sam ustrajati, bez obzira na nagrade. Cilj mi je doći na 85 kg i pojačati mišićnu masu, nastavit ću vježbati i zdravo se hraniti. Ova akcija mi je snažna zvijezda vodilja - ističe Mario. - Čitav život borim se s viškom kilograma, a nikada nisam bio uspješan u tome kao sada!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:27