VRIJEME ZA DETOKSIKACIJU

NISU POTREBNE RIGOROZNE MJERE, DOVOLJNI SU JEDNOSTAVNI TRIKOVI Najbolji načini kojima ćete organizam poslije blagdana vratiti u normalu

Iza nas je mjesec koji je vrvio brojnim zabavama, koktelima i kolačićima u kasne noćne sate pa je sada pravo vrijeme za detoksikaciju.

No to ne znači da je potrebno sate provoditi u teretanI ili se izgladnjivati, već od velike pomoći može biti i ovih par jednostavnih savjeta.

1. Šminku od noći prije očistite uljem za čišćenje lica koja su pored gelova, pjene ili mlijeka u zadnje vrijeme postala pravi hit. Birati možete između bademovog, suncokretovog, maslinovog, arganovog ulja, a koje ćete odabrati ovisi o tipu kože. No s izborom se ne može pogriješiti jer ulje mogu koristiti svi pošto se ono mijenja s prirodnim uljem lica i ne začepljuje pore.

2. Hidratacija organizma jako je važna. Uz dovoljnu hidrataciju štitimo kožu, imunitet, ublažavamo zatvor i može se smanjiti rizik od pojave bubrežnih kamenaca. Pod pravilnom hidratacijom podrazumijeva se oko šest do osam čaša vode dnevno.

3. Napravite malu promjenu u prehrani. Detoksikacija je bitna jer će se tijelu tako vratiti potrebna energija. Tijekom razdoblja detoksikacije preporuča se jesti sirovo povrće i voće, sokove od svježe ribanog voća ili povrća, juhe, povrće kuhano na pari, salate začinjene limunovim sokom i maslonovim uljem, dok sva ostala hrana treba biti blago začinjena.

4. Za ravan trbuh pokušajte raditi plank - izdržaj u gornjoj poziciji skleka. Riječ je o jednoj od najpopularnijih i najefikasnijih vježbi diljem svijeta. Držite tijelo što ravnije, napregnite trbušne mišiće i ne opuštajte se.

5. Koristite hidratantne kreme. Svakom tipu kože potrebna je krema koja će kožu hidratizirati i učiniti je nježnom i mekom.

6. Iskušajte jogu iako mislite da to ne možete. Prema najnovijim istraživanjima, dokazano je da prakticiranje joge umanjuje brojne posljedice mamurluka.

7. Posegnite i za primjenom probiotskih napitaka koji pomažu kod prejedanja i prekomjerne konzumacije alkohola.

8. Iako vam je to teško, nagovorite se i krenite na vježbanje. Možda nećete odmah pronaći način treninga koji vam odgovora, ali ubrzo ćete moći procijeniti nakon kojeg oblika vježbanja se najbolje osjećate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:22