Bakterije Salmonella i Escherichia coli u mesu, meso kojem je istekao rok valjanosti, pesticidi u voću i povrću...
Svi ti događaji vezani uz zdravstveno neispravne prehrambene proizvode na tržištu proteklih tjedana potaknuli su brojna pitanja povezana s kvalitetom hrane, poput toga znamo li pravilno postupati s hranom kad je kupimo i znamo li uopće prepoznati svježe namirnice? Hrvatska agencija za hranu nedavno je objavila savjete o tome kako možemo prepoznati je li namirnica koju kupujemo svježa, stara ili pokvarena.
* Piletina: kad je svježa ružičaste je boje i bez sluzavih nakupina. Ona koja nije svježa ili je pokvarena može poprimiti sivu nijansu, a mogu se pojaviti crne, sive, zelene, smeđe ili bijele pjege, javlja se i kiseo miris ili miris sličan amonijaku, a površina mesa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....