GRAĐANI U PANICI

MISTERIOZNA EPIDEMIJA UBILA 18 LJUDI Vlasti pokušavaju otkriti o čemu je riječ, njih 44 je zaraženo, što se to događa?

 Schreenhot

Zaposlenici Centra za kontrolu i prevenciju bolesti na nogama su zajedno s državnim istražiteljima u nadi da će pronaći ono što je uzrok širenja bakterije Elizabethkingia od koje je dosad u Wisconsinu zaraženo 44 ljudi, a većina njih je starija od 65 godina, stoji u priopćenju Wisconsin Department of Health Services. Njih 18 je preminulo, piše Chicago Tribune.

Iako ova bakterija inače ne uzrokuje bolesti kod ljudi, simptomi ponekad mogu varirati od groznice do otežanog disanja, osipa i celulitisa - to jest natečene, crvene površine kože, vruće i osjetljive na dodir.

- Svaku mogućnost uzimamo u obzir, no čini se da se ne prenosi s osobe na osobu - istaknula je liječnica Karen McKeown.

Šest slučajeva zaraze prvi put je zabilježeno između 29. prosinca 2015. i 4. siječnja 2016. godine. nakon što se broj zaraženih povećao, jedan slučaj je pronađen i iz studenog 2015. godine. Svi zaraženi ubrzo dođu u teško zdravstveno stanje i imunološki sustav im oslabi. Među zaraženima nema djece.

Bakterija Elizabethkingia u izobilju se nalazi u našem okruženju, uključujući vodu i tlo, a infekcije su rijetke. Zasad nijedan od izvora koji je CDC istraživao, uključujući medicinske proizvode i vodu, nije s time povezano.

Iako tuguju, obitelji preminulih odazivaju se na intervjue jer postoji mogućnost da će se tako doći do podataka koji su potrebni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:03