Ova dijeta ima tri cilja: smršavjeti, uštedjeti i popraviti raspoloženje. Srećom, jednostavna kuhinja koristi zdrave, tradicionalne namirnice koje sadrže i sastojke povoljnog utjecaja na raspoloženje. A ono će se popraviti čim izgubite koji kilogram.No, da bi bilo tako, morate paziti na količinu unesenih kalorija.
Ponedjeljak
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 4 žlice müsla s čašom djelomično obranog mlijeka
Užina: 1 jabuka
Ručak: omlet od 1 jaja sa 50 g kuhanog krumpira i 20 g graška pirjanog na žličici maslinova ulja; kuhane mahune (80 g) začinjene žličicom maslinova ulja
Užina: 1 banana srednje veličine
Večera: skuša pečena na žaru (200 g) s krumpirom pečenim u pećnici (100 g); salata od cikorije, rajčice i celera začinjena žlicom ulja, čaša vina
Utorak
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom
Užina: 1 mrkva
Ručak: 80 g tjestenine sa 80 g srdela poprženih na nasjeckanom luku i začinjenih mješavinom od žlice nasjeckanog komorača, žlice pinjola, žlice nasjeckanih badema i žlice grožđica
Užina: 1 jogurt
Večera: gusta juha od povrća; 120 g šunke i 60 g svježeg kravljeg sira
Srijeda
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 30 g suhih keksa; svježe iscijeđen sok naranče
Užina: zdjelica jagoda zaslađenih s malo fruktoze
Ručak: 80 g tjestenine sa svježim rajčicama (80 g) i pecorinom (20 g) te sa žlicom maslinova ulja; 60 g naribane mrkve
Užina: 1 jabuka
Večera: 120 g svinjske pečenice pečene u pećnici sa 200 g pirjanog graška, mrkve i luka
Četvrtak
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom
Užina: 1 voćni jogurt
Ručak: 150 g salate od leće s rajčicom, mladim lukom, inćunima konzerviranim u ulju i ocijeđenim (40 g) te žličicom čistog djevičanskog maslinova ulja
Užina: 1 banana
Večera: bob začinjen pecorinom (30 g); pileća prsa (100 g) sa zelenom salatom i komoračem te začinjena žlicom maslinova ulja, 1 jabuka
Petak
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom
Užina: 1 jabuka
Ručak: komad slane torte sa špinatom i mozzarellom; miješana salata začinjena žlicom maslinova ulja
Užina: frape od 1 kruške, pola banane i čaše mlijeka
Večera: krema pripremljena od 300 g mrkve, 1 malog krumpira, nasjeckanog luka, žlice naribanog parmezana i žličice ulja; filet oslića pečen u tavi na žličici ulja i poslužen sa 80 g pirjanog graška
Subota
Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 4 žlice müsla s čašom djelomično obranog mlijeka
Užina: zdjelica jagoda zaslađena s malo fruktoze
Ručak: tanjur rižota alla milanese (80 g riže i 1 žličica ulja); povrće pečeno na žaru
Užina: 1 jabuka
Večera: svinjski but pečen u pećnici (150 g) s pireom od krumpira (100 g); salata od malih rajčica sa svježim lukom i žlicom ulja; čaša vina
Nedjelja
Brunch: 1 meko kuhano jaje; ploška dvopeka; 100 g šunke i 80 g nemasnog svježeg kravljeg sira s čajem ili kavom zaslađenom s malo fruktoze; svježe iscijeđen sok naranče
Užina: voćna salata začinjena žličicom fruktoze
Poslijepodnevni zalogaj:
1 jabuka
Večera: pečena piletina (150 g) s prženim krumpirom (80 g); zelena salata s celerom i žlicom ulja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....