DEMANTIJ ISTRAŽIVANJA

'HAWAIIAN TROPIC JE PROIZVOD KOJI ŠTITI OD SUNCA' Hrvatski zastupnik branda tvrdi da je BBC u krivu

Inakon objave članka 'PAZITE ŠTO KUPUJETE Ova bi vas sredstva trebala štititi od štetnih zraka, ali nisu prošla na testu' - stigao nam je demanti tvrtke Holding Energizer u čijem je vlasništvu brand Hawaiian Tropic. Oni, naime, tvrde da je u članku objavljen niz netočnih informacija.

Članak smo prenijeli s BBC-a, i naveli informacije koje su objavljene na njihovim stranicama. Članak u izvornom obliku možete pročitati OVDJE.

Rezultate istog tog istraživanja objavili su proteklih dana gotovo svi vodeći britanski mediji , među kojima i Independent, Telegraph, Daily Mail...

Demantij objavljujemo u cijelosti, i pružamo čitateljima mogućnost da čuju i drugu stranu.

Holding Energizer u čijem je vlasništvu brend Hawaiian Tropic dužan je reagirati na objavu članka od dana 20.05.2014. na portalu jutarnji.hr koji je objavljen pod „PAZITE ŠTO KUPUJETE Ova bi vas sredstva trebala štititi od štetnih sunčevih zraka, ali nisu prošla na testu“ zbog niza netočno iznesenih i pogrešno interpretiranih informacija.

Naime, u članku se navodi kako tri marke mlijeka za sunčanje nisu prošla testiranje kvalitete provedene u Velikoj Britaniji, među ostalim i Hawaiian Tropic. Osim što u članku nije jasno navedeno o kojem se testiranju radi i koja je metodologija korištena prilikom testiranja proizvoda, a na osnovu koje su doneseni zaključci koji direktno utječu na loš image našeg brenda dužni smo reći slijedeće.

Proizvodi tvrtke Energizer, uključujući i Hawaiian Tropic, za sve potrošače su sigurni i pouzdani proizvodi za zaštitu od sunca. Tvrtka Energizer u potpunosti je posvećena važnosti pružanja kvalitetne i učinkovite zaštite od sunčevih zraka i zadovoljava sve EU i kozmetičke propise (EC 1223/2009). Svi proizvodi prije nego su pušteni na tržište moraju biti ispitani i prolaze stroge kontrole, pa tako i Satin Protection SPF 30 (koji se spominje u tekstu), rigorozno su testirani i ispunjavaju sve uvijete i propise SPF EU. Naše testiranje proizvoda Hawaiian Tropic Satin Protection SPF 30 pokazuje upravo suprotno, njegova zaštita premašuje oznaku SPF 30, i nakon 80 minuta u vodi.

Energizer je u potpunosti predan proizvodnji najboljih proizvoda za zaštitu od sunca. Naša tvrtka ulaže vrijeme, resurse i novac u razvoj i ispitivanje proizvoda, a kako bi se osigurala sigurnost potrošača, te su oznake izražene na proizvodima u potpunosti pouzdane. Potrošači se mogu bez sumnje osloniti na Hawaiian Tropic proizvode, i u potpunosti biti sigurni da su zaštićeni od sunca na razini koju žele, trebaju i očekuju.

Smatramo da je cjelokupni objavljeni članak neprovjerenim i pogrešno prenesenim informacijama stvorio krivi dojam o brendu Hawaiian Tropic, njenom pristupu prema kupcima, čime je direktno nanesena šteta ugledu kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:36