ZA 60 PACIJENATA

FOTO: NOVI ODJEL PSIHIJATRIJSKE BOLNICE U JANKOMIRU Pogledajte kako izgledaju prostorije za liječenje

ZAGREB - U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru danas je otvoren novi objekt u kojem će biti smješten Odjel IIIa za liječenje 60 pacijenata.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja objekta iznosi 18,3 milijuna kuna. Sastoji se od prizemlja i kata, ukupne površine 4.224 četvornih metara.

Objekt je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako je malo europskih metropola s takvim zdravstvenim standardom za ljude koji se nađu u situaciji da im treba pomoć psihijatara. "To je solidarnost na djelu svih Zagrepčana s onima kojima je potrebna pomoć", rekao je Bandić.

Ravnatelj bolnice Mate Mihanović kazao je da će pacijent na tom odjelu prijepodne provoditi vrijeme u bolnici, a popodne se vraćati svojim obiteljima. To je najbolji i najekonomičniji vid liječenja, istaknuo je.

Najavio je gradnju objekta u kojem će biti smještena skladišno-nabavna služba, a bit će završen za dva mjeseca. Također se dovršava novi i veći bolnički odjel od 6000 četvornih metra za oko 70 pacijenata. On je izvana je gotov, unutarnji interijeri bit će završeni do lipnja, a s radom će početi u rujnu.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Trenutni kapacitet bolnice na stacionarnom dijelu obuhvaća 551 krevet u tri dnevne bolnice (za psihotične poremećaje, za nepsihotične poremećaje i za alkoholizam), od kojih su dvije u danas otvorenom odjelu.

Idući kapitalni projekt u Zagrebu koji će biti otvoren je Francuski paviljon, koji ima "ne samo gradski, nego i hrvatski i međunarodni karakter", najavio je Bandić dodavči kako će se založiti da u Francuskom paviljonu bude "muzej tolerancije".

Na novinarsko pitanje o najavi da će Zagrebački holding raspisati natječaj za prodaju kampa Veli Jože u Savudriji, Bandić je odgovorio da Holding neće raspisati natječaj za prodaju nego za "iskaz javnog interesa". "Da vidimo zainteresirane, a ne za prodaju", rekao je Bandić.

Iz Zagrebačkog holdinga jučer je neslužbeno potvrđeno da će se raspisati međunarodni natječaj za prodaju odmarališta Veli Jože u Savudriji, navjerojatnije sljedećeg tjedna. Holding ga planira prodati za oko 200 milijuna kuna. Procjenjuje se da je vrijednost kompleksa 22,7 milijuna eura, bez PDV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:59