HAPPY END ZA DANIELU

'Bila sam debela, stotine km udaljena od svoje ljubavi. Sada imam 7,5 kg manje i 100.000 kn više. Odlazim po Maurizija i idemo na vjenčanje!

Spektakularna akcija zdravog mršavljenja Jutarnjeg lista i Vite dobila je pobjednicu

ZAGREB - Čini mi se da sanjam, svi me zovu i čestitaju mi, ali još uvijek nisam svjesna da sam zaista pobijedila, rekla je 27-godišnja Zagrepčanka Daniela Letić.

Ona je pobijedila u akciji “Voli svoje tijelo” Jutarnjeg lista i mjesečnika Vita. Stručni je tim odlučio da je ona najzdravije smršavjela. Nagrada je sto tisuća kuna. Pred njom je sada novi život u Italiji, gdje se planira preseliti nakon što se uda za Maurizija, koji joj je bio podrška u namjeri da smršavi tijekom protekla dva mjeseca. Život joj se doslovno pretvara u bajku, a samo prije nekoliko mjeseci stvari su izgledale puno drugačije.

Daniela je imala više od 100 kilograma, posao tete u vrtiću na određeno vrijeme i brigu što će kad joj istekne ugovor, dečka koji živi u drugoj državi s kojim se uspjevala viđati samo jedan ili dva vikenda mjesečno te s kojim je priželjkivala brak i zajednički život, ali bez mogućnosti da to realizira. I ono što ju je najviše mučilo - imala je iza sebe sedam dugih godina borbe s debljinom i isprobavanja raznih dijeta i metoda mršavljenja.

Neuspjele dijete

- Kilogrami su se taložili polako i podmuklo. U zadnjih sedam godina dobivala sam po tri kilograma godišnje, ali to nisam doživljavala kao nešto tragično, tako da nisam ni primijetila kad je taj broj suvišnih kilograma prešao u dvoznamenkasti - iskreno je priznala Daniela na samom početku akcije “Voli svoje tijelo”, u koju se prijavila s jednim velikim i važnim motivom - da u brak i majčinstvo uđe zdrava i vitka.

- Želim svom muškarcu i sebi darovati sebe novu i bez kompleksa, a i svjesna sam da s ovom kilažom ne mogu imati zdravu trudnoću - rekla nam je prije malo više od dva mjeseca kada je bila vidno obeshrabrena situacijom u kojoj se našla i razočarana svojom nedosljednošću u odluci da smršavi.

- Ni sama ne znam koliko sam puta zadnjih nekoliko godina išla na raznorazne dijete i vježbala u teretani. No, uvijek bih malo pomalo posustajala i onda se na idućih nekoliko mjeseci vratila starim navikama - rekla je.

Organizacija vjenčanja

Usto, velik problem u pokušajima da smršavi bio joj je i posao u vrtiću jer je, kako kaže, jako teško suzdržati se kad ti je pred nosom ukusna hrana koju moraš rezati i davati djeci, a sam je ne smiješ ni pogledati.

No, sve je to sada iza nje, a pred njom su novi planovi za budućnost koji sada, zahvaljujući osvojenoj nagradi, više nisu samo snovi nego stvarnost u koju će zakoračiti već za nekoliko tjedana: s gotovo 10 kilograma manje, ne samo u drugom gradu nego i u drugoj zemlji, s novim poslom i napokon uz čovjeka s kojim želi osnovati obitelj i koji joj je kroz cijelu akciju bio velika podrška.

- Moj dečko, Maurizio, živi u Muggi kraj Trsta. Planirali smo ovog ljeta vjenčanje, iako ni sami nismo znali kako ćemo sve to financijski organizirati. Usto, u svibnju mi istječe ugovor u vrtiću u kojem radim - priča Daniela.

I dalje će vježbati

Prije svega, ističe, duguje ispuniti i jedno obećanje svojim najbližima. - Prvo ću Mauriziju platiti tečaj hrvatskog, a mami i bratu tečaj talijanskog jezika. Ostatak ćemo potrošiti na vjenčanje. Nastavit ću vježbati i zdravo se hraniti, a Maurizio, koji i sam ima takav način života, pazit će da se i dalje svega pridržavam kako bih postigla cilj koji sam si zacrtala i smršavjela još 10 kilograma - kaže Daniela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20