STEZNIK ISPOD HALJINE

Zategnuti poput zvijezda - u Bridget Jones gaćama

Za figure kojima se divimo zaslužni su steznici koji se nose ispod haljina . Provjerili smo gdje se kod nas može pronaći ‘pametno donje rublje’ u kojem su stražnjica, bokovi i trbuh popeglani

Zvijezdama na crvenom tepihu nikada se ne naziru neravnine od celulita ili sala, ali to nije zato što su im tijela savršena, nego zato što nose donje rublje koje zateže na strateškim dijelovima. Normalno je da se ispod raznih laganih haljinica ili večernjih haljina nosi steznik, to je u inozemstvu ustaljena praksa, potvrdila nam je naša pjevačica Marija Husar.

Slavna filmska dilema

- Steznike mi je otkrila sestra. Iako ih ne volim nositi jer su neudobni, kupila sam jedan. Najčešće ga nosim za televizijske nastupe jer se na televiziji baš sve primijeti i od nas koji nastupamo očekuje se da izgledamo savršeno. No, problem je što mi steznik previše stisne dijafragmu pa lošije pjevam, tako da biram hoću li izgledati bolje ili pjevati bolje - otkrila je Marija Husar, a steznik koji stišće trbuh, stražnjicu i bokove kupila je, kaže, na TV prodaji jer ga se u našim trgovinama teško nalazi.

S toga smo provjerili gdje se slično rublje može pronaći u dućanima u Hrvatskoj. Zaključak je da takvo rublje (najčešće gaće, s nogavicama i bez njih) nudi nekolicina trgovina s uvoznom robom, poput Palmersa, Triumpha i Lisce, a najlon-čarape s push up te zatezajućim efektom mogu se naći u Walfordu, Calzedoniji, Skinyju i domaćem Leonardu. No, u Trimphu su nas upozorili da im je “pametnih” gaća za oblikovanje ponestalo jer su sve prodali.

Dilema Bridget Jones - odabrati ogromne bapske gaće koje figuru čine neusporedivo privlačnijom ili seksi donje rublje, bitno prikladnije kad se haljina skine, pamtimo kao jednu od najboljih scena iz filmskog hita. Modna kuća Marks&Spencer, čije su se gaće sa steznikom pojavile u tom kadru, tada je povećala prodaju takvog donjeg rublja čak 60 posto. Trend se zatim prelio na čitavu industriju donjeg rublja, koja je svoje postojeće kolekcije pojačala novim modelima, a tvrtkama koje su se specijalizirale samo za takvo rublje doslovno je procvao posao. Takav je primjer američki Spanx koji je osnovala Sara Blakely, a koji osim gaćica za oblikovanje stražnjice, bokova i trbuha proizvodi baš sve ostalo u čemu će nepoželjno salo i celulit biti ispeglano.

Spas na internetu

Australka Sophie Monk prije nekoliko je godina u svojoj zemlji lansirala liniju steznika svih vrsta. Ubrzo je u SAD-u bila osnovana i tvrtka Yummie Tummie sa sličnim asortimanom te su njihove specijalne potkošulje postale popularne na on-line šoping portalima, no ne kao Spanxovi proizvodi, koji su vodeći na tom području. Yummie Tummie i Spanx ne prodaju se u domaćim trgovinama, ali se zato prodaju u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Također, mogu se kupiti na internetskim stranicama freshpair.com, net-a-porter.com i sličnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:30