POKRENULI LAVINU

ZAKONODAVSTVO NA NIZOZEMSKI NAČIN Legalno je nekoga naučiti voziti auto u zamjenu za seks, ali nuditi seks u zamjenu za tečaj vožnje nije!

 Foto: iStock/Getty

Nizozemska vlada je potvrdila da je u skladu sa zakonom ponuditi lekciju iz vožnje automobila u zamjenu za seks, dok god su učenici stariji od 18 godina, prenosi Telegraph.

Međutim, protuzakonito je nuditi seks u zamjenu za lekcije.

Ministrica transporta, Melanie Schultz van Haegen and ministar pravosuđa, Ard van der Steur, o ovoj su temi progovorili nakon upita člana kozervativne kršćanske stranke, Gert-Jan Segersa, objasnivši kako se takav način plaćanja lekcija ne preporučuje, ali nije protivan zakonu.

U pismu upućenom parlamentu, ministri su rekli: 'Ne radi se o nuđenju seksualnih usluga u zamjenu za nešto, nego se radi o nuđenju lekcija iz vožnje. Važno je da inicijativa krene od instruktora vožnje i da je fokus na lekcijama iz vožnje koje bi poslije bile plaćene seksualnom aktivnošću. Da je ponuđen seksualni čin za kojeg se traži neka naknada, onda je riječ o prostituciji.'

Također, primijećeno je da se na internetu značajno povećao broj pretraga za 'lekcije iz vožnje u zamjenu za seks' ili 'vožnja za vožnju'.

Gert-Jan Segers rekao je da bi ovakvo ponašanje trebalo biti protuzakonito jer, u teoriji, onaj koji uči voziti nema licencu za bavljenje eskortom i nije prijavljen kao pružatelj seksualnih usluga pa prema tome na te usluge ne plaća ni porez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:22