DOBRI LJUDI

ZAGREBAČKI KVART UJEDINJEN U ŽELJI DA POMOGNE BOLESNOM DJEČAKU Nakon što je sa samo 29 dana starosti prestao disati, Tinu treba stalna i skupa njega

 Screenshot RTL

Sve što obitelj Barić želi je zdravlje za svog sina. Njihov je sin Tin, koji danas ima četiri godine, s 29 dana starosti prestao disati. Tin je reanimiran, no još uvijek osjeća posljedice te nemile epizode. Sinu obitelji Barić potrebno je svakodnevno i skupo liječenje. Gosti zagrebačkog kafića ' Egoist' u kojem radi Tinov otac udružili su se kako bi kupnjom šalica pomogli dječaku, javlja RTL Televizija .

'Tin je prestao disati doma i mi smo reagirali, reanimirali smo ga i otišli smo u Vinogradsku. Onda su ga drugi dan prebacili u Klaićevu. I na putu do tamo je on prestao disati jedno pet, šest puta u hitnoj', rekao je Tinov otac Mario Barić.

Ono što se dogodilo Tinu doktori ne mogu objasniti. 'Rekli su nam da će biti čudo ako ostane živ', rekao je Mario.

Koliko je Tinovom ocu teško prepoznali su vlasnik kafića Egoist Dražen Biljan u kojem je Mario radio i gosti koji tamo dolaze te su upravo oni pokrenuli akciju prodaje šalica od čije se zarade novac donira za Tinovo liječenje.

'Pokušavamo biti društveno odgovorni, pokušavamo u ova teška vremena ljudima što više pomagati. Moramo djelovati lokalno i ako se vide tu rezultati lokalno, a mislim da se mogu vidjeti, to može biti dobra priča za cijeli naš kolektiv", govori vlasnik kafića Biljan.

Nakon epizode u ranom djetinjstvu Tin danas živi s brojnim posljedicama.

'Tin ne govori, još uvijek nosi pelenu. Na razini je godine, godine i pol. Hoda normalno, hvala Bogu, ruke koristi, ali te neke fine stvari ne može. Ne može sam jesti. Nosi slušni aparatić. Nije to sad na razini na kojoj bi trebalo biti, ali je puno bolje. Naočale nosi, ne zato što ima dioptriju, nego mu oči bježe', objašnjava Tinov otac za RTL Televiziju .

Tinu možete ponoći kupnjom šalice u zagrebačkom kafiću Egoist na jarunskom placu te uplatom na sljedeći račun:

Tin Barić

IBAN: HR 9423 6000 0311 6843 515

SWIFT: ZABAHR2X

Zagrebačka banka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:30