KOJE ĆEMO KOMADE OBOŽAVATI OVO LJETO

Vruće hlačice, maksi haljina i ogromna otkačena torba

Bijela se vraća u svijetu i kod nas, a ljeto je idealno i za puno nakita kojim se može razigrati

Što će se nositi ovoga ljeta i koji su to “komadi” koje bi svaka žena morala imati u svojoj garderobi?

U bijelome svijetu to su na prvome mjestu fantastična torba, potom ljetne čizme i kombinezon od trapera. Sarah Jessica Parker koja uskoro s filmom “Seks i grad 2” stiže i u hrvatska kina, nosi ogromnu plavu torbu s dugim lancem, te se predviđa kako će takav model jednostavno biti mamac za milijune žena diljem svijeta. Čizme od najfinije kože, a ako su uz to i otvorenih prstiju, sofisticirane su, moderne i dopustit će vašim prstićima da dišu uslijed vrućih ljetnih mjeseci. Ralph Lauren poslao je u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2010. modele niz pistu od glave do pete u traperu. Stilisti se kunu kako je kombinezon od trapera najtrendi izbor za nadolazeće ljeto.

Bijela boja ponovno se vraća, kao svakog vrućega ljeta. Ove godine poželjno je imati bijelu haljinu, a predvodnica tog trenda je Penelope Cruiz. No, koji će trendovi zaživjeti u Hrvatskoj?

Vruće hlačice za vruće ljeto

Iz Hippy Gardena poručuju kako su ovog ljeta kratke hlače, odnosno vruće hlačice najpoželjniji komad odjeće.

- Vraća se ležeran look, a takve su hlačice uvijek dobro došle. Sviđa mi se i dobar sako na jeans hlače. Moram reći kako sam bila na koncertu Davida Guette i vidjela da na žalost naše djevojke i nemaju baš puno ukusa. Pobacaju sve i svašta na sebe, a ipak treba malo finoće - rekla je Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena. Kaže i kako bi dobro došao dobar sako i to bijele boje, koja odlično ide na jeans. Ovog ljeta muške potkošulje također su poželjne i to sa širim bretelicama.

Ivan iz Elfsa kaže kako će ovoga ljeta apsolutno vladati kombinezoni - dugi i kratki. Uz to treba imati i dobar kupaći kostim i maksi haljinu. Po njemu je ljeto idealno za uzorke poput cvijeća, palmi i egzotičnih motiva.

- Ako se nosi jednobojno onda bi to trebala biti jaka boja poput tirkizne, žute, barbie roze ili baby plave. Nosit će se cipele ravnih potpetica, tko voli potpetice neka izabere one na platformu - rekao je Ivan.

Cipele su postale gotovo najbitniji dio garderobe, a najpoznatiji hrvatski postolar, Ivan Ledenko, kaže kako će na ljeto prevladavati pastelni tonovi - nježno ružičasta, nježno žuta. Uz to nosit će se i duple platforme, visoke pete i detalji poput mašni i cvjetova.

Poznati hrvatski stilist, Petar Trbović, za ljeto prije svega preporučuje retro sunčane naočale i to one koje imaju “štih” iz 1950-ih.

Svi na safari

- Komad koji je svakako trendi je safari šorc, kratke hlačice. Nosit će se i sve sa prugicama, mornarski, ali ne nužno plavo-bijelo - poručio je on. Kaže i kako će jako trendovski biti niske kaubojske čizme, ali ih preporučuje ženama koje stvarno prate modu. Taj su trend lansirali velika dizajnerska imena Dolce i Gabbane.

- One koje su veće ljubiteljice potpetica, neka se odluče za rimljanke s visokom potpeticom. Definitivno je “in” jako puno remenčića, s dodatkom što više zakovica - rekao je Petar.

- Mislim da je “must have” ovoga ljeta kako premostiti i recesiju - odmah je reagirala na pitanje o tome što će se nositi ovoga ljeta dizajnerica Matija Vujica.

Kaže kako je trendovska boja plava i to konačno, jer je dosta teško probila taj put ka vrhu. Nosit će se i bijela kao i svakog ljeta.

Debeli potplati

- Uz to, cipele nikada nisu bile toliko u trendu kao sada. Rekla bih da je puno bitnije što imaš na nogama nego na sebi - rekla je Matija Vujica.

- Predlažem debele potplate od pluta ili visoke špagerice sa zlatnim i krpastim detaljima - rekla je dizajnerica.

Dama istančana ukusa, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin kaže kako su ovog ljeta svakoj ženi potrebni velika platnena otkačena torba, dobre retro velike naočale i japanke s trakama koje se vežu uz nogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 14:27