POČAST VELIKANU

VIDEO: SNIMKA OD KOJE ĆETE SE NAJEŽITI OD GLAVE DO PETE Bowiejeva 'Life on Mars' odsvirana i na orguljama u katedrali

 Facebook

Jučer se svijet oprostio od Davida Bowieja, velike glazbenika koji je bitku s karcinomom jetre izgubio tri dana nakon što je navršio 69. godina.

Njegovi obožavatelji ostali su shrvani nakon što se vijest pročula, a sinoć su se okupili u njegovom rodnom mjestu, u naselju Brixton u južnom Londonu ispred murala naslikanom u njegovu čast, gdje su održali spontanu uličnu zabavu. Na internetu se pojavila i snimka na kojoj orguljaš u Kelvingrove umjetničkoj galeriji i muzeju svira Bowiejevu pjesmu 'Life on Mars'. Na kraju dirljive izvedbe, publika je gromoglasno zapljeskala.









Ista scena odvila se u katedrali St. Albans u Hertfordshireu, kada je orguljaš Nicholas Freestone također odlučio zasvirati istu pjesmu iz 1970. godine. Video je podijeljen više od 50.000 puta na Facebooku, a mnogi su napisali da im je izmamio suze.

'Ovo oduzima dah. Imala sam knedlu u grlu dok su mi suze klizile niz lice', 'Naježio sam se od glave do pete', 'Ovo je dokaz koliko je Bowiejeva glazba bila raznovrsna', 'samo su neki do komentara.





A special tribute to David Bowie who died today. Thank you to our marvellous Organ Scholar!

Posted by St Albans Cathedral on Monday, 11 January 2016




Freestone je kasnije odgovorio kako je počašćen zbog silnih pozitivnih komentara.

Ako vam treba podsjetnik, ovako originalno zvuči 'Life on Mars':

Sve o odlasku Davida Bowieja čitajte u specijalu posvećenom velikom glazbeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:17