NJEZINA STRANA PRIČE

VIDEO: REKLAMA JOJ JE PRETVORILA ŽIVOT U PAKAO Bila je perspektivna manekenka dok je nisu grozno prevarili

 Facebook/Heidi Yeh

Tajvanska manekenka Heidi Yeh podigla je tužbu protiv klinike za plastičnu kirurgiju jer su joj navodno uništili život. Naime, reklamna kampanja koju je snimila za njih postala je viralni hit, a fotografija na kojoj pozira pretvorena je u nepresušan izvor memeova.

Na originalnoj fotografiji Heidi pozira s ‘obitelji’ kojoj su u Photoshopu izmijenili izgled, a ispod slike piše: ‘Jedina stvar oko koje trebate brinuti jest kako promjenu objasniti djeci.’

No, nakon što je tvrtka podijelila fotografiju na svom Facebook profilu, internet je preuzeo stvar u ruke i ubrzo su počeli ‘nicati’ memeovi poput: ‘Plastična operacija. Ne možete se skrivati zauvijek.’

U intervjuu za BBC Heidi se slomila i rekla da joj je to uništilo i karijeru i privatni život. Dečko ju je ostavio jer više nije mogao slušati tračeve - između ostalog kružila je glasina da je ostavila vlastitu obitelj jer su joj djeca bila previše ružna.

Da stvar bude gora, jedne kineske novine iskoristile su fotografiju za ilustraciju izmišljene priče o muškarcu koji tuži suprugu nakon što otkrije da je prije braka napravila plastičnu operaciju te ju je zbog toga odlučio tužiti za prevaru.

Premda je prije bila lice poznatog lanca brze hrane KFC-a i raznih japanskih kozmetičkih proizvoda, više se ne bavi modelingom. No, zbog problema koji joj je cijela priča uzrokovala, odlučila je javno istupiti i ispričati svoju stranu priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:03