PRIVATNI BUNKER

VIDEO: PANIČNO SE BOJITE POTRESA? Ovaj novi izum mogao bi biti baš ono što trebate. Pogledajte kako vas može spasiti...

 Foto: Screenshot Youtube

Ako se panično bojite potresa, a naročito vam je zastrašujuća pomisao da bi se on mogao dogoditi dok spavate pa ne možete na vrijeme pobjeći, rješenje bi mogao biti ovaj krevet otporan na potrese.

Ovaj neobično krevet izum je ruskog inovatora Dahira Semenova i radi na tom principu da pomoću senzora osjeti podrhtavanje tla pri čemu se aktivira posebni mehanizam koji rasklapa podlogu i madrac i njegovog usnulog vlasnika spušta na nižu razinu i zatvara poklopac te se tako krevet pretvara u neprobojni bunker dodatno ojačan da izdrži eventualne komade zida i stropa koji bi mogli pasti uslijed potresa.

Kreveti dolaze u više modela, a neki čak u sebi imaju i skriveno spremište za hranu i pića za slučaj da čovjek ostane duže vrijeme zatočen pod ruševinama. Osim toga, unutrašnjost kreveta je opremljena i zviždaljkom kojom bi unesrećeni mogao dozvati pomoć, zatim svjetiljkom, priključkom za struju i internet te drugim stvarima koje bi vam mogle zatrebati ako zbog potresa ostanete zatočeni u svojem bunker-krevetu.

Izumitelj ovog kreveta nada se da će ga kupiti svi oni koji žive na trusnim područjima, primjerice žitelji Kalifornije. No ima jedan problem. Ovaj krevet koji bi vas trebao štititi od potresa neodoljivo podsjeća na nekakav sarkofag ili grobnicu pa ga mogu koristiti samo oni koji se panično boje potresa, ali nemaju fobiju da će biti živi sahranjeni.

Pogledajte video i krevet koji može biti vaš za 5.600 američkih dolara:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:40