URNEBESNA SNIMKA

VIDEO: OD CLARKA GABLEA PA DO 'LUMBER-SEKSUALCA' Evo kako su kroz stoljeća mijenjale muške frizure, brade i brkovi

 Screenshot

Kao dio projekta '100 godina ljepote' , ekipa Cut.com portala napokon se odlučila zabaviti i muškarcima. Ovog puta pokazali su 11 različitih izgleda koji predstavljaju trendove svakog desetljeća počevši od 1910. godine, sve do ranih 2000-ih.

Model Samuel Orson transformirao se kroz različito oblikovane brkove, bradu i kosu.

Tvorac videa želio je da Samuel ima u projektu svoju prirodnu kosu, pa su isječak po isječak videa snimali ovisno o tome kako su ga šišali.

U 1910.godini Samuel tako ima brkove i kratku, na stranu zalizanu kosu, u '20-ima razdjeljak premješta na sredinu i brije brkove, u 1930-oj brkovi su ponovno u modi, no ovog puta puno tanji poput onih u Clarka Gablea. U 40-im i 50-im njegova je kosa duža i neobuzdana, a onda dolazi hipi faza duge kose s brkovima i bradom. 80-ih je duga i zalizana preko glave, a 90-ih stepenasto ošišana do ramena kao što je nekad bio Kurt Cobain. 2000. godine obrijana je sa starana i na sredini dignuta u zrak, a u današnje vrijeme u modi su lumberseksualci - muškarci s dugom kosom, koja je ovaj put svezana u malu punđu, a prate ju brada i brkovi.

Cut.com poznat je po svojim sličnim uratcima, a u '100 godina ljepote' već je naravno obradio ženski rod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:09