NOVA ERA

VIDEO: GAY ČASNIK UŠAO U POVIJEST PODIJELIVŠI 'PRVI POLJUBAC' SA SVOJIM PARTNEROM U kanadskoj tradiciji ove godine prvi put sudjelovala dva muškarca

 Foto: Screenshot Youtube

Sretan splet okolnosti ujedinio je pripadnika kanadske mornarice i njegovog partnera koji su ponovni susret proslavili poljupcem koji će ući u povijest, prenosi Huffington Post.

Ljudi okupljeni u kanadskoj vojnoj bazi CFB Esquimalt u Victoriji, s oduševljenjem su pozdravili časnika Francisa Legarea koji se iskrcao s broda HMCS Winnipeg i krenuo u susret svom partneru Coreyu Vautouru.

Vrijeme kao da je stalo dok su zaljubljeni muškarci čekali znak da razmijene 'prvi poljubac' – mornaričku tradiciju koja ovisi o isključivo o slučajnom izvlačenju imena.

'Na brodu on je tek jedan od mornara koji baš kao i svi drugi samo obavlja svoj posao', rekao je glasnogovornik mornarice Kris Phillips te dodao kako je Legareova seksualna orijentacija mornarici potpuno nebitna.

Iako se ne vodi precizna evidencija tih prvih ceremonijalnih poljubaca, posve je izvjesno da je ovo prvi poljubac između dvojice muškaraca. Dvije žene obavile su taj 'prvi poljubac' prije nekoliko godina.

'Ono što ovdje podržavamo je nešto što bi trebalo biti normalno u bilo kojem dijelu kanadskog društva', rekao je Phillips.

'Prvi poljubac' je tradicionalan obred koji je vrlo značajan svim parovima koji su dugo razdvojeni.

Mornari na tomboli kupuju kartice – jedna za 2 dolara ili tri za 5 dolara – koje im omogućuju da budu izabrani da prvi siđu s broda i poljube svojeg partnera ili partnericu. Novac prikupljen na ovaj način koristi se za organizaciju obiteljskih druženja.

Inače, 250 članova posada HMCS Winnipega bila je u misiji dugoj osam mjeseci.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:42