LICE, VRAT i DEKOLTE

VAMPIRSKI TRETMAN ANGELINE JOLIE I KIM KARDASHIAN Metoda pomlađivanja krvnom plazmom bolja čak i od botoksa?

Ovo je prvi tretman u estetskoj medicini koji me je potpuno oduševio, istaknuo je Nikola Milojević koji provodi ovu metodu
 Boris Kovačev / CROPIX

Pomlađivanje kože plazmom prvi je tretman u estetskoj medicini koji je mene potpuno iznenadio. I oduševio - kaže nam Nikola Milojević, iskusni estetski liječnik koji je u Hrvatsku i regiju prvi uveo tu tehnologiju.

A i reakcije pacijenata su izvrsne.

Upravo taj tretman pomlađivanja kože koriste i slavna lica poput Angeline Jolie i Kim Kardashian, ali i sportaši kako bi što prije sanirali ozljede. I sve je popularniji kod “običnih” žena koje žele vratiti mladolik izgled.

Naime, najmodernija istraživanja i tehnologija napokon su pronašli idealnu formulu za potpuno prirodno pomlađivanje i liječenje kože. Ovim tretmanom sami sebe pomlađujemo i vraćamo koži izgubljeni sjaj. Tako tvrde stručnjaci.

Proteini u plazmi

- Postoji razlog zašto najbolji nogometni klubovi i sportske zvijezde, košarkaši i tenisači, koriste upravo PRGF-Endoret tehnologiju kod ozljeda koljena i ligamenata. Među najpoznatijima možemo izdvojiti tenisača Rafaela Nadala ili nogometaše Cristiana Ronalda i Luku Modrića, ali i slavne klubove poput Real Madrida i Chelseaja.

Ljudska plazma sadrži proteine koji imaju biološku aktivnost stimulacije i ubrzanja regeneracije tkiva. Kod ozljede tijelo upućuje proteine u određeno područje i stimulira proces koji pomaže kod obnavljanja oštećenih tkiva. A isti proces se može primijeniti i na kožu jer može pomoći u njezinoj regeneraciji i smanjenju bora dodajući pravi kolagen i polako otpuštajući nutriente i proteine u kožu - objašnjava Milojević.

Doduše, pojašnjava, na tržištu tretman krvnom plazmom postoji već duže vrijeme, no ova specifična vrsta, PRGF-Endoret (plasma rich in growth factor-endogenous regenerative technology), u Hrvatskoj se provodi tek u zadnjih šest mjeseci.

- Iskreno, plazma me u početku uopće nije impresionirala, a onda sam otišao na BTI institut u Španjolsku, gdje mi je kolega demonstrirao i otkrio ovu vrstu tretmana - PRGF plazme i oduševio se. Ovo je bolje od botoksa i filera, lasera... Rezultati su brzo vidljivi, nema većih nuspojava, tek malo crvenila. Ovo je drugačiji pristup. Važno je kako se ta plazma vadi, kako se centrifugira, kako se ekstrahira od ostatka krvi - objašnjava nam.

Treba istaknuti i da plazma iz ovog tretmana u sebi ima faktor rasta i ne sadrži leukocite koji su obično zaslužni za upale zbog kojih oporavak dulje traje, a može dovesti i do komplikacija.

Kratki oporavak

- To je svakako bolji način za dolazak do plazme. Oporavak traje tek nekoliko sati i crvenilo brzo prođe.

Koža je naš najveći organ koji svakodnevno oštećujemo i na koji utječu različiti vanjski faktori. Od vremenskih uvjeta, zagađenja zraka, pušenja i zadimljenih prostora...

Ovo je metoda na tragu matičnih stanica, iz najnovije medicine. Faktor rasta kožu vraća u prijašnje stanje - pojašnjava Milojević.

U suradnji s poliklinikom Zubović, on je prvi u Hrvatskoj počeo izvoditi tu vrstu tretmana i educirati i druge liječnike.

- Ja sam zapanjen, a klijentice također. Govore mi da nikada nisu bolje izgledale. Zahvaljujući tretmanu pomlađivanja plazmom, koža generalno bolje izgleda, mlađe, zategnutije, utječe na bore, na akne i ranice koje ostaju nakon akni koje se inače zadržavaju po 6 tjedana, a sada samo dan ili dva.

Lice, vrat i dekolte

Nema nikakvih kontraindikacija. A ja ne hvalim ako nisam potpuno siguran u ono što govorim - tvrdi zagrebački estetski liječnik Milojević.

Inače, paket od tri tretmana košta između 6 i 7 tisuća kuna, a individualni oko 2 ili 3 tisuće, te njime možete tretirati i kožu na licu, vrat, dekolte i ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:19