FOTO: RAJ NA ZEMLJI

UKRCAJTE SE NA PLUTAJUĆE HOTELE Katar planira sagraditi luksuzni smještaj za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022.

Organizatori sportskog događanja planiraju potrošiti 65 milijardi funti na klimatizaciju stadiona, a spominje se i kako će zasjeniti sunce umjetnim oblacima
 Sigge Architects

Planovi za gradnju plutajućih hotela u Perzijskom zaljevu u tijeku su kako bi osigurali smještaj za posjetitelje koji će doći u Katar na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022.

Katarska vlast o izgledu svemirskih hotela već pregovara s finskom arhitektonskom tvrtkom Sigge Architects kako bi u roku od devet godina sve uspjeli realizirati.

Organizatori sportskog događanja planiraju potrošiti 65 milijardi funti na klimatizaciju stadiona kako bi ublažili ljetne vrućine, a spominje se i kako će zasjeniti sunce umjetnim oblacima.

Razmišljaju izgraditi i otok Oryx, na kojem će plutajući hoteli biti u nizu luksuznih vila i vodenog parka na obali glavnog katarskog grada Dohe.

Tvrtka Sigge Architects na plutajućim hotelima radi sa finskom Almaco grupom, a plutajući hoteli odličan su izbor za napučena područja ili pak nepristupačna mjesta na kojima je teško nešto sagraditi.

Vodeni taksiji i privatni brodovi prevozit će 25 tisuća posjetitelja do kopna.

Unatoč planovima da se stadioni klimatiziraju jer temperature dosežu i do 50 stupnjeva celzijusa, još uvijek postoji pritisak iz nogometnog svijeta da se prvenstvo odigra u neko drugo doba godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:42