BEZUVJETNA LJUBAV

TUŽNA PRIČA O BESKRAJNOJ ODANOSTI Maša godinu dana čeka svog vlasnika koji nikada neće doći...

 YouTube / YouTube

Jazavčarka Maša već 12 mjeseci čeka svog vlasnika u jednoj sibirskoj bolnici. Lojalni pas luta hodnicima bolnice u Novosibirsku tražeći vlasnika koji je tu preminuo u prosincu prošle godine.

Unatoč brojnim pokušajima udomljavanja, Maša se uvijek vraća u bolnicu gdje je zadnji put vidjela svog vlasnika.

'Maša će uvijek biti ovdje, jer čeka na svog vlasnika. Čak i da je odvedemo na njegov grob, ne bi nam vjerovala. Ona ga čeka živog, a ne mrtvog', kaže medicinska sestra Alja Vorncova.

'Triput smo je pokušali udomiti, ali uvijek bi pronašla put nazad do bolnice. Čula sam da je žele udomiti i brojni stranci, ali takvo što nije moguće, jer ona naprosto odbija napustiti bolnicu. Kako bi mogla živjeti negdje daleko? Naprosto bi svisnula od tuge', dodaje Voroncova.

Bolničko osoblje punih godinu dana brine o Maši, a uprava bolnice ovih je dana napokon donijela službenu odluku prema kojoj će Maša u bolnici ostati dok god je živa.

'Svi je pacijenti vole, maze i daju joj pseće poslastice, pogotovo oni stariji. Svima njima olakšava boravak u bolnici', objašnjava medicinska sestra.

Mašin vlasnik primljen je lani u bolnicu gdje ga do smrti nije posjećivao nitko, osim njegove Maše.

Priča o Maši proširila se društvenim mrežama, a mnogi je uspoređuju s Hachikom – slavnim japanskim psom koji je deset godina dolazio na željezničku postaju čekati svog vlasnika koji je također umro.

Priča o Hachiku pretočena je u igrani film s Richardom Geerom u glavnoj ulozi, a možda i vjerna Maša jednog dana završi na filmskom platnu. I njenu priču o bezuvjetnoj psećoj ljubavi svakako vrijedi sačuvati i ispričati budućim generacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:40