MEGAPARTY

TOTALNI VODIČ ZA ULTRA FESTIVAL Što se smije, a što ne smije unijeti na Poljud i kada se smije ući na stadion

Program se održava na četiri pozornice, a problem s nedostatkom toaleta ove je godine, tvrde organizatori, napokon riješen
 Paun Paunović / CROPIX

Split se sutra na sedam dana pretvara u grad partijanera, mladih i veselih gostiju sa svih strana svijeta. Iako će službeni dio poljudskog ludila trajati tri dana, ove su godine organizatori pripremili mnoga događanja izvan festivalskog programa, pa prvi tulum zagrijavanja počinje u četvrtak u klubu Giraffa.

Petak, subota i nedjelja rezervirani su za stadion Poljud kojim će ta tri dana, prema očekivanjima organizatora, proći oko 180.000 ljudi.

Ultra Europe ove će se godine odvijati na četiri pozornice. Novost je Resistance stage, atraktivna pozornica koja je premijerno prikazana na ovogodišnjoj američkoj Ultri u Miamiju, a sada dolazi u Dalmaciju.

Pravila ulaza i izlaza

Glavnom pozornicom dominirat će najveća imena svjetske scene elektronske glazbe, poput The Chemical Brothersa i Tiesta u petak, Armina Van Buurena u subotu te Davida Guetta, Afrojacka i Nickyja Romera u nedjelju. No to su samo neki jer će tri dana publiku na Poljudu zabavljati više od pedeset renomiranih DJ-eva i glazbenika.

Prošle godine najveća je zamjerka bila premalo kemijskih WC-a, pa ih je ove godine znatno više. Na cijelom području Poljuda, uključujući i prostor oko glavne pozornice, postavljeno je više od 300 WC-a, što uz stadionske zahode čini kapacitet za više od 20.000 ljudi, pa se organizatori nadaju da ove godine neće biti problema.

Partijaneri će svoje ulaznice, uglavnom kupljene preko interneta, za festivalske narukvice moći zamijeniti već u četvrtak na Zapadnoj obali od 11 do 23 sata, te na Poljudu prije početka festivala. Narukvice se moraju nositi sva tri dana, a organizatori kažu da neće nadoknađivati one izgubljene ili ukradene. U slučaju da se neki od partijanera koji je kupio ulaznicu ne pojavi na festivalu, nema pravo na povrat novca. Također, nije dopušteno izlaženje s festivalskog prostora tijekom programa pa oni koji napuste Poljud mogu s narukvicom na stadion ući tek drugi dan poslije 15 sati.

Prostirke i ručnici

Partijaneri si na Poljud mogu donijeti ručnik ili prostirku na kojoj će sjediti, no ne smiju unositi alkohol, hranu, boce, limenke, staklo, ruksake ni životinje.

- No, ne brinite, organizatori su pripremili raznoliku i bogatu ponudu hrane (od mesa i povrća, sendviča i brze hrane, do voća i salata) i pića na lokaciji (na štandovima, ali i kod prodavača koji će se kretati među publikom) pa nećete ostati ni žedni ni gladni. Također, imajte na umu da nećete smjeti unijeti ni cigarete u otvorenim pakiranjima, već samo u zatvorenima - kažu organizatori.

Snimanje mobitelima

Totemi i zastave dozvoljene su na stadionu, pod uvjetom da nisu opasni. Iako oprema za profesionalno fotografiranje i videosnimanje na stadionu neće biti dopuštena,to će smjeti činiti samo akreditirani fotoreporteri i kamermani, iz organizacije poručuju da nema prepreka da se festival snima pametnim telefonima i tabletima. Nakon Poljuda, oni koji još ostanu željni glazbe moći će uživati u partyjima na Hvaru i Braču te na brodovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:12