POTPISANO S 'K.V.'

TKO SE KRIJE IZA TAJANSTVENOG LJUBAVNOG PISMA PRONAĐENOG U OSIJEKU? 'Rekao si mi da se nemamšto brinuti, da ćeš se vratiti...'

 Julie Edgley/Flickr

U Osijeku je utorak ujutro, zataknuto na ogradu kapelice Kamenitom križu, pronađeno ljubavno pismo, prenosi Glas Slavonije.

Pronalazačica pisma, neimenovana Osječanka, odnjela ga je u obližnji kafiću, no za sada nije poznato tko je pismo napisao jer se na kraju pisma nalaze samo inicijali 'K.V.'.

Vijest o tajanstvenom pismu dakako se vrlo brzo proširila društvenim mrežama i pobudila znatiželju građana grada na Dravi.

Riječima 'Dragi štioče (dragi moj prijatelju)' pismo počinje, a čitatelj kroz četiri strane pisma proživi bitne trenutke u životu ovog zagonetnog para. Što se to točno dogodilo prije 40 godina? Koju je priču dječak ispričao djevojčici izgrebanih koljena? Što se dogodilo s postolarom na uglu nekadašnje Kleinove (današnje Trpimirove) i Vukovarske ulice? Hoće li znatiželjni ikad doznati odgovore na ova pitanja nije poznato.

'Rekao si mi da se nemam što brinuti, da ćeš se vratiti i prije nego što primijetim da te nema... borila sam se protiv misli kako je to kraj. Nažalost, on to zaista i jest bio... Ostavit ću poruku tebi i svima onima koji će je možda pročitati. Neka znaju da je ljubav jedna i da čvrsto zagrle onog bliskog sebi jer nikada ne znaš kada će tome doći kraj...', stoji u pismu.

Koju ulogu imaju Tvrđavci, Tukarci, Repani i Majurci te kako je na danas odraslu ženu utjecao odlazak njezina voljenog 90-ih godina, zasad nije poznato, a neizvjesno je hoće li se ikada otkriti tko je autor pisma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:12