STIŽE U HRVATSKU

WONDERBOOK Novi gadget iz obitelji Sonyjeva Playstationa: 20 čarolija knjige koja oživljava

Ako postoji način da se današnji tehnologijom inficirani klinci barem donekle zainteresiraju za klasične knjige, onda će to vjerojatno biti novi gadget iz obitelji Sonyjeva PlayStationa: Wonderbook.

Riječ je, naime, o uređaju bez ijednog čipa u sebi, o klasičnoj knjizi sa šest duplerica koja pomoću drugih PlayStationovih pomagala kao što su kontroler Move te kamera Eye komunicira s igraćom konzolom. Služeći se tehnologijom proširene stvarnosti (Augmented Reality), Wonderbook na neki način oživljava knjigu. Iako zvuči komplicirano, stvar je doista vrlo jednostavna: sve što igrač radi s Wonderbookom (lista stranice, okreće ga, naginje i slično) te sve što je posljedica tih radnji (primjerice, zmaj koji izlazi iz knjige ili dinosaur koji počne hodati po njoj) vidi se na televizoru, s igračem u središtu cijele priče.

- Upravo to nam je bio i cilj, da tehnologija koja je zapravo vrlo kompleksna izgleda što jednostavnije u praksi - rekao je na prekjučerašnjoj londonskoj prezentaciji Wonderbooka Dave Ranyard, direktor Sonyjeva London Studiosa.

Prvi igraći naslov za ovaj sustav je Book of Spells. To je svojevrsna potpriča Harryja Pottera, a u njezinu razvoju surađivala je J. K. Rowling.

Naime, u serijalu Harry Potter, Book of Spells je djelo autorice Mirande Goshawk i nalazi se u zabranjenom dijelu Hogwartsove knjižnice. Riječ je o priručniku uz čiju pomoć se može postati čarobnjak, a u Wonderbookovoj igrici može se naučiti izvoditi 20 čarolija. Osim toga, na tržište će izaći i edukativna knjiga “Walking with Dinosaurs” razvijena u suradnji s BBC-jem te iznimno zabavna igra Diggs: Nightcrawler, napravljena s radionicom Moonbot Studios, dobitnicima Oscara za kratki animirani film. Diggs je crv u ulozi filmnoirovskog detektiva iz knjižnice, a igrač mu pomaže riješiti razne misterije.

- Posebnost igre Diggs: Nightcrawler je u tome što igrač ne postaje neki drugi lik u igri, nego zapravo kao da on sam ulazi u igru i komunicira s ostalim likovima - dodao je Reynard.

U Hrvatskoj će Wonderbook biti u prodaji od 14. studenoga, kada će biti dostupna i Book of Spells na hrvatskom jeziku (od 22, na koliko je igra lokalizirana). Cijena paketa u kojemu su Wonderbook i Book of Spells bit će 279 kuna, paketa u kojemu su još i potrebni dodaci Eye i Move jest 699 kuna, a 2399 kuna koštat će PlayStation 3 s Book of Spells paketom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07