APOLLO SVIMA

Windows Phone 8 dolazi i na starije generacije uređaja

Microsoftov zaposlenik iz portugalske podružnice najavljuje nadogradnju na Apollo za sve uređaje koji su bazirani na WP operativnom sustavu

Windows Phone, Microsoftov operativni sustav za mobilne telefone polako ali sigurno stječe sve više poklonika. Posljednja vijest koja bi mogla dodatno dati vjetar u leđa prodaji uređaja s ovim OS-om je najava Microsoftovog zaposlenika iz portugalske podružnice prema kojoj bi i uređaji starijih generacija trebali dobiti novu nadogradnju poznatu pod nazivom Apollo.

Ukoliko se ova vijest pokaže točnom to bi značilo da će korisnici koji su kupili uređaje prve generacije poput LG Optimus 7, Samsung Omnie 7 ili HTC HD7 s prvim Windows Phone 7 OS-om nakon nadogradnje na WP 7.5 u bližoj budućnosti dobiti i Apollo. Dosadašnje najave uglavnom su upućivale da će najnoviju nadogradnju dobiti tek jače Nokijine Lumie, no izgleda da će na kraju svi korisnici biti zadovoljni.

Iako redovito dobiva vrlo pozitivne reakcije kako od korisnika tako i od recenzenata, Microsoft se za sada nikako ne uspijeva ozbiljnije nametnuti Appleovom iOS-u i Googleovom Androidu.

Nakon partnerstva s Nokijom i dobre prodaje Lumia koje su od nedavno dostupne i hrvatskim kupcima, ovo je još jedan potez koji će zasigurno privući brojne korisnike koji su odlučili pričekati s kupovinom do izlaska uređaja s Apollom.

Microsoft je nedavno omogućio kupovinu aplikacija putem Marketplacea i hrvatskim kupcima, a broj dostupnih aplikacija na Marketu je iz dana u dan sve veći, stoga ukoliko razmišljate o kupnji smartphonea, uz Android i iOS svakako u obzir uzmite i Windows Phone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:51