KAO U FILMOVIMA

VIDEO: PROIZVOD BUDUĆNOSTI Korejac dizajnirao gadget kakav je koristio James Bond

 Screenshot

Južnokorejski dizajner Jeabyun Yeon inspirirao se špijunskim filmovima poput onih o tajnom agentu 007, popularnom Jamesu Bondu, te je po uzoru na spravice koje je koristio napravio gadget za kojeg tvrdi da će korisnika u trenutku pretvoriti u 'čovjeka ribu'.

Riječ je o maski naziva Triton, koja korisniku omogućuje disanje ispod vode. Ona funkcionira poput ribljih škrga te upija kisik iz vode tako da korisnik može disati dok roni u moru.

Dizajner koji je osmislio ovaj koncept vjeruje da će njegov proizvod promijeniti pristup ljudi prema moru.

Triton se koristi tako što se plivač zagrize ustima plastični komad, nakon čega dvije cijevi koje su strane počnu funkcionirati poput škrga te proizvode kisik.

Cijevi koje se nalaze sa strane su ljuskave teksture prikrivaju male rupe gdje se voda usisava. Komore koje se nalaze unutra odvajaju kisik i ispuštaju tekućinu tako da korisnik ove maske može disati pod vodom.

Ovaj gadget bi trebao raditi uz pomoć snažnog mikroprocesor koji bi komprimirao kisik i spremao ga u komore. Ovaj gadget bi trebala napajati baterija 30 oputa jača od postojećih, a punila bi se tisuću puta brže.

Ipak, za nabavku ove maske morat ćete pričekati jer je još uvijek u razvojnoj fazi.

Jeabyun Yeon je opisuje kao proizvod budućnosti koji bi jednog dana mogao zamijeniti ronilačku opremu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:19