CES 2016

UMREŽENI ORMARIĆ S LIJEKOVIMA Mogućnost rađenja testa za trudnoću pokazana na sajmu potrošačke elektronike

 First Response, Aterica

Štandove na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu neće ispuniti samo giganti industrije. Tvrtke posvećene ljepoti i osobnoj njezi kao što su First Response i L'Oréal također su prisutne te pokazuju kako se njihova industrija prilagodila novim vremenima u kojima živimo, prenosi Wall Street Journal.

First Response Pregnancy Pro

First Response tvrdi da se radi o prvom umreženom testu za trudnoću te da radi kao i svaki drugi test, osim što biste uza sebe trebali imati svoj pametni telefon. Prvo morate skinuti First Responseovu aplikaciju i povezati test za trudnoću s njome putem bluetootha. Kada se spoj napravi, aplikacija će vas voditi kroz testiranje na trudnoću, od trenutka kada se uzorak prvo prepozna do samog kraja zabavljajući vas tijekom vremena koje je potrebno da se uzorak analizira. Kada prvi puta upalite aplikaciju ona će vas pitati želite li ostati trudni ili ne te će vas na temelju te informacije i rezultata test savjetovati oko toga što biste trebali poduzeti u budućnosti, neovisno o tome želite li ostati trudni ili ne. Bluetooth test za trudnoću dvostruko je skuplji od običnog (20 dolara nasuprot 10 dolara), međutim putem aplikacije korisnici će dobiti više informacija o menstrualnom ciklusu i načinu praćenja trudnoće, čak i ako ne kupe test.

Veta torbica za EpiPen iz tvrtke Aterica

Ako patite od potencijalno životno opasnih alergija, ne biste trebali izlaziti iz kuće bez EpiPena, odnosno injekcije epinefrina koja se daje u slučaju pada u anafilaktički šok. Ova se torbica povezuje s vašim mobitelom putem bluetootha. Ako odaberete tu opciju, aplikacija može obavijestiti vaše prijatelje i obitelj u slučaju da ste injekciju iskoristili. Činjenica da se torbica može povezati s vašim mobitelom korisna je i u situacijama koje nisu po život opasne. Aplikacija vaš može upozoriti u slučaju da ste injekciju ostavili kod kuće, torbica ima termostat koji će vam reći u kakve je temperature tekućina te koliko će biti učinkovita pri upotrebi. Geolokacijska funkcija u ovom slučaju može vas izvući ih nekih potencijalno opasnih situacija prije nego što se one dogode. Premda je skuplja od običnog bluetooth geolokatora, Veta torbica svojim dodatnim mogućnostima opravdava visoku cijenu, no zbog veće količine elektronike i baterija možda će nekima biti prevelika.

L'Oréalov My UV flaster

Vaša boca kreme za sunčanje neće vam reći da se maknete sa sunca, no dolazi u paketu s malim i fleksibilnim high tech flasterom koji to može. Ovaj flaster izgleda upravo kao svaki drugi flaster, međutim u njemu je UV senzor i komunikacijski čip. Flaster će upijati UV zrake te će vam, kada ga skenirate putem L'Oréalove aplikacije, reći koliko ste tijelo izložili štetnim UV zrakama. Flaster može skupljati tijekom tri do pet dana izlaganja te ga možete nositi i pod tušem, a aplikacija će vam davati i neke korisne informacije. Premda su tvrtke već pokušavale s narukvicama mjeriti izlaganje suncu, no one su bile dosta skupe, a s obzirom na to da je prostor na zapešću vrijedan, niti jedan takav proizvod nije zaživio. L'Oréal planira flaster uključiti besplatno s nekim od svojih proizvoda za borbu protiv UV zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:19