DOISTA NEVJEROJATNO

Što su Hrvati na Googleu? Ljudski izmet, Iranci, nacisti ili Srbi?! Pokušajte sami guglati riječ HRVATI...

 Screenshot Google
Među prva četiri rezultata i ponuđena odgovora našle su se izjave poput: "Hrvati su izmet ljudskog roda", „Hrvati su Srbi" ili pak „Hrvati su nastali od Srba"

Ako ste ikada pokušali „guglati“ riječ Hrvati i vidjeti što Vam to Google nudi kao pojašnjenje onda Vas ova informacija neće iznenaditi. Ako ste pak među onima koji nikad nisu „proguglali“pojam kao što je „Hrvati su...“ ovo bi Vas moglo šokirati. Među prva četiri rezultata i ponuđena odgovora našle su se izjave poput:“ Hrvati su izmet ljudskog roda“, „Hrvati su Srbi" ili pak „Hrvati su nastali od Srba“. Čak i ako pokušate pretraživati na engleskom jeziku nakon što upišete „Croats are“ dobit ćete rezultate poput „are iranian“, „are nazis“ ili „are serbs“.

Slična je situacija i sa ostalim narodima koji su na ovaj način doznali negativne stvari o sebi. Rumunji su imali problem s ružnoćom, odnosno Google tražilica ih je smatrala ružnima. Nakon pokretanja kampanje podizanja rejtinga na Googleu masovno su ubacivali rečenice poput „Romanians are smart“ i danas više nisu ružni, nego pametni. Možemo se tješiti činjenicom da ime naše domovine na Googleu ima puno bolji imidž pa tako ako upišete Hrvatska prvi ponuđeni odgovor na Googleu će biti „Hrvatska je prvak svijeta“, a na engleskom „Croatia is famous for“ i „Croatia is a beautiful country“.

Screenshot Google

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:03