UBOJICA IPADA

Samsung planira srušiti Apple novim tabletom - veliki ekran i snažniji procesor glavni su mu aduti

Novi Samsungov tablet imat će 11,6 inčni ekran s rezolucijom od čak 2560 x 1600 piksela te moćni dvojezgreni procesor od 2GHz

Apple je prošle godine predstavljanjem iPada stvorio sasvim novo tržište računala kojim suveremno vlada od samog početka, no u Samsungu najavljuju kako tu dominaciju namjeravaju prekinuti u veljači sljedeće godine.

Naime, na internetu su se pojavile informacije o novom Samsungovom tabletu koji bi trebao imati 11,6 inčni ekran s rezolucijom od čak 2560 x 1600 piksela te moćni dvojezgreni procesor.

Iako su brojne druge informatičke kompanije nakon iPada na tržište lansirale svoje verzije tablet računala, često nazivane 'iPad killeri', niti jedna nije uspjela kod korisnika izazvati veliko zanimanje . Apple i dalje drži najveći dio tržišta.

Sada izgleda da će se 2012. sve promijeniti. Na tržište će doći Kindle Fire, tablet koji će konkurenciju pomesti svojom niskom cijenom, a očekuju se i tableti pokretani Androidom koji će imati hardverske karakteristike naprednije od iPada.

Među prvima je sigurno Asus Eee Pad Transformer Prime koji, za razliku od iPad2-ova dvojezgrenog procesora, radi na Tegra 3 četerojezgrenom procesoru što će mu sigurno osigurati kvalitetnije performanse od 'jabuke'.

Svog će konja za trku imati i Samsung. Iako u korejskom informatičkom divu nisu željeli komentirati glasine, na internetu su već procurile neke informacije. Navodno će biti riječ o tabletu koji će imati veću dijagonalu i rezoluciju ekrana od sadašnjeg Galaxy Taba 10.1, a trebao bi biti predstavljen na svjetskom mobilnom kongresu u veljači sljedeće godine.

Glasine navode da će novi mobilni uređaj imati 11,6 inčni ekran , no zahvaljujući tankom kučištu dimenzije tableta će biti tek neznatno veće.

Pokretat će ga novi dvojezgreni Exynos 5250 koji će raditi na taktu od 2GHz i posljednjoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich. S tabletom će dolaziti i posebno postolje s kojim će se bežično povezivati s televizorima kako bi se i na njima mogao pregledavati sadržaj.

Naravno, veliki će faktor u prodaji Galaxy Taba 11.6 biti i cijena, no za to trebamo pričekati službeno predstavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 20:08