DOOM 3, FREELANCER, DESPERET HOUSEWIVES...

Ona je javnosti potpuno nepoznata, a njen glas krasi čak 129 likova iz najpopularnijih videoigara na svijetu

 Screenshot: Kotor/You Tube
Izvan svijeta videoigrica ona je potpuno nepoznata. No, Jennifer Hale svojim je glasom udahnula život u čak 129 ženskih likova u videoigricama. Uglavom se radi o snažnim glavnim junakinjama.

Ono što je Meryl Streep za američku kinematografiju to je Jennifer za svijet videoigara. Prvi je puta sinhronizirala jedan ženski lik 1994. u video igrici "Quest for Glory IV: Shadows of Darkness" i od tada je postala svojevrsni zaštitni znak gotov svih popularnijih videoigara.

Tako je glas davala likovima u igricama poput " In Bulletstorm", " Desperate Housewives" , " Freelancer", " X-Wing vs TIE Fighter", " Doom 3",

Posljednji projekt na kojem je Hale radila je "Mass Effect 3", nastavku video igrice koja se prodala u više od 5 milijuna primjeraka. Glas je dala zapovjedniku Shepardu koji je i muški i ženski lik, ovisno o izboru igrača. Kako bi ovakav lik bio što uvjerljiviji Hale je na njegovu nastanku radila oko 300 sati.

Jennifer je svoju karijeru započela kao televizijska glumica. Rođena je 1972. na otoku Labradoru. Odrasla je na američkom jugu te je završila studij glume u Alabami. Dvije godine nakon toga tražila je dobro plaćen posao, a nakon prvog angažmana na videoigrici shvatila je da je to ono u čemu je najbolja. Iako je to svijet u kojem dominiraju muškarci Hale je uspjela stvoriti ugled kojem gotovo nitko ne može konkurirati.

Doom 3, Activision

Mass Effect 3

Freelancer









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:26