SPORNI APPLE WATCH

OGORČENI I RAZOČARANI SUOSNIVAČ APPLEA 'To više nije firma koju smo ja i Steve Jobs zamišljali, tvrtka koja mijenja svijet. Oni sada proizvode nakit!'

 REUTERS/Robert Galbraith
'Svi ti satovi se razlikuju samo u narukvici. Dvadeset satova koji košta između 500 i 1,100 dolara, a samo je razlika u narukvici? To nije tvrtka kakva je Apple bio na svojim počecima ili tvrtka koja je u mnogočemu značajno promijenila svijet', dodao je Wozniak.

Suosnivač Applea Steve Wozniak kritizirao je Apple Watch, tvrdeći da je pametni sat odveo tvrtku dalje od tehnologije te da se približila 'tržištu nakita', prenosi Newsweek .

Tijekom AMA (Ask Me Anything) druženja na Redditu u srijedu, Wozniak je također rekao da je Apple Watch tvrtku udaljio od vrijednosti koje su on i Steve Jobs ustanovili kada su je osnovali.

Kada su ga pitali što misli o dobrim i lošim potezima trenutnog direktora Tim Cooka, Wozniak je rekao da su njegove brige uglavnom vezane za Apple Watch, odnosno njegovo lansiranje i pozicioniranje na tržištu.

'Brinem se malo - mislim, volim svoj Apple Watch, ali - on nas je odveo na tržište nakita gdje ćete kupiti sat od 500 do 1.000 dolara na temelju toga koliko mislite da ste važni', rekao je Wozniak.

'Svi ti satovi se razlikuju samo u narukvici. Dvadeset satova koji koštaju između 500 i 1.100 dolara, a samo je razlika u narukvici? To nije tvrtka kakva je Apple bio na svojim počecima ili tvrtka koja je u mnogočemu značajno promijenila svijet', dodao je Wozniak.

Wozniak je rekao da sve ostale Cookove poteze podržava, a ponajviše širenje na tržište automobila koji sami voze. Suosnivač Applea komentirao je situaciju s FBI-jem te njihovom molbom da im Apple omogući pristup u iPhone ubojica iz San Bernardina prošle godine.

'To su opasne stvari', rekao je Wozniak. 'Ako se omogući pristup u Apple proizvod, zlonamjerni ljudi će pronaći način kako ući u njih.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:40