NOVI MODEL

OBJAVLJENE CIJENE ZA NOVI iPHONE X! Za prvi dan prodaje dostupno je gotovo 3 milijuna primjeraka za cijeli svijet, ali Hrvati bi se mogli načekati...

 REUTERS
 

9569 kuna - točno toliko koštat će u slobodnoj prodaji iPhone X sa 64 gigabajta memorije. Model opremljen sa 256 gigabajta memorije stajat će pak astronomskih 10.999 kuna.

Prednarudžbe za Appleov dugo iščekivani smartphone sa zaslonom od ruba do ruba počele su danas, a isporuke će krenuti 3. studenog. Navedene cijene odnose se na slobodnu prodaju, dok će kod telekoma biti moguće kupiti iPhone X na rate uz pretplatu. iPhone X, dakle, stoji ravno 3000 kuna više od bazičnog iPhonea 8, a ako cijenu preračunamo u dolare prema današnjem tečaju, doći ćemo do brojke od 1482, što je značajno više od 999 dolara za koliko se telefon prodaje u SAD-u. U eurima je to 1273 (njemačka cijena za ovaj Appleov model je 1149 eura).

S obzirom na sve probleme s kojima se Apple susreće u proizvodnji iPhonea X zbog iznimno kompliciranog sustava TrueDepth kamere za prepoznavanje lica, upitno je koliko će uopće primjeraka u startu biti alocirano za Hrvatsku. Pošto se nagađa da će na prvi dan prodaje biti dostupno samo između 2 i 3 milijuna primjeraka za cijeli svijet, ne bi trebalo biti iznenađenje ako će većina hrvatskih kupaca morati čekati i do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci da se dočepa svog iPhonea X.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:40