PIRATI U STRAHU

Nakon što su vlasti zatvorile MegaUpload, FileSonic sam onemogućio dijeljenje sadržaja

Protiv sedmero osoba u slučaju MegaUpload podignute su optužnice za piratstvo, a terete se da spremile u džep milijune dolara ilegalne zarade

Nakon što su američke vlasti prošli četvrtak zatvorile MegaUpload internetski servis za dijeljenje sadržaja , njegov popularni pandan FileSonic sam je onemogućio korisnicima nastaviti dijeliti svoje sadržaje. Radi se o jednom od 10 najpopularnijih takvih siteova uopće, koji bilježi 250.000 posjeta mjesečno, a sada je onemogućio bilo kakve druge usluge osim uploada i preuzimanja sadržaja kojeg sami unesete.

Dio sadržaja već je izbrisan, kao i računi nekih korisnika, te je ukinut program plaćanja korisnika čije su sadržaje preuzimali drugi korisnici. Nikakvo službeno objašnjenje nije izdano, no korisnici smatraju da je to posljedica pravnih problema u kojima se našao MegaUpload.

Protiv sedmero osoba u slučaju MegaUpload podignute su optužnice za piratstvo na internetu, koje uključuju i optužbe da je skupina djelovala s ciljem reketarenja, kršenja autorskih prava i pranja novca. Prema optužnici, spremili su u džep milijune dolara ilegalne zarade i oštetili filmsku industriju za više od 600 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:41