'SVI SU GORE'

Microsoft ulazi u borbu s Facebookom i Google+: U razvoju je njihova društvena mreža - Socl

Microsoft nije mogao potvrditi kada će Socl biti lansiran navodeći kako je još uvijek u razvojnoj fazi

Nakon što se Google svojom Google+ društvenom mrežom izazvao pravu pomutnju internetskom svijetu , u borbu s Facebookom se sada očito uključuje i Microsoft. Naime, računalna kompanija poznata po svojem operativnom sustavu Windows radi na razvoju vlastite društvene mreže - Socl, piše internetski portal The Verge. (http://bit.ly/s48uCC)

Spomenuti je portal prvi imao priliku vidjeti testnu verziju Socl-a, a u Microsoftu navode kako je projekt još uvijek u razvoju te da će konačni proizvod imati neke stvari drugačije izvedene, među kojima je moguća i promjena imena.

Što se tiče izgleda, teško je reći da Socl vizualnim dizajnom nudi nešto sasvim originalno, drugačije od Facebooka i Google+ , no to je i očekivano jer je izgled društvenih mreža postao gotovo standardiziran. Središnjim stupcem sučelja izlistavat će se novosti i statusi korisnika dok će lijevi nuditi odabir različitih kategorija poput prijatelja, interesa...

Desni stupac planiran je za pozivanje prijatelja - na fotografijama se jasno vide dvije opcije 'Start a party' te 'Invite friends'. Vrh sučelja rezerviran je za obavijesti, pretraživanje i postavke vlastita računa.

Najveću prednost pred Google+ i Facebookom Socl skriva u mogućnosti takozvanih 'Video partija' koji bi trebali funkcionirati na pozivanju vaših prijatelja da zajedno pogledate neki video na internetu.

Microsoft nije mogao potvrditi kada će Socl biti lansiran navodeći kako je još uvijek u razvojnoj fazi. Pitanje je samo hoće u Microsoftu imati dovoljno 'asova u rukavu' da od najvećih konkurenata na tržištu društvenih mreža otkine i svoj dio kolača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:28