ANDROID TABLET

Krajem mejseca stiže prvi Nexus tablet. Može li Google pomrsiti račune Appleu?

Na nedavno održanom Computexu predstavnik Asusa potvrdio je da rade na tabletu u suranji s Googleom, a svjetlo dana bi trebao ugledati krajem lipanja

Tableti bazirani na Android operativnom sustavu po prodaji još uvijek ne pariraju Appleovom iPadu iako na tržištu postoji desetak različitih modela od kojih su neki osjetno jeftiniji od glavnog konkurneta.

Prošlotjedno predstavljanje prvih Winodws 8 tableta samo je dodatno zakompliciralo cijelu stvar jer se očekuje da bi oni u budućnosti trebali biti glavna konkurencija Appleu i istisnuti Android na treće mjesto.

U neizvjesnu trku se priključio i Google s tabletom Nexus koji bi trebao imati premijeru krajem mjeseca.

Naime, na nedavno održanom Computexu predstavnik Asusa potvrdio je suranju s Googleom na Nexusu, a svjetlo dana bi trebao ugledati krajem lipanja.

Kao što je već od ranije poznato tablet će biti baziran na novo razvijenoj Nvidijinoj platformi Kai koja je bazirana na Tegri 3. Izbor nove Nvidijine platforme bi trebao maksimalno sniziti cijenu komponenti, stoga se očekuje da bi cijena Googleovog Nexusa trebala biti između 199 i 250 dolara.

Google se nada da će lansiranje prihvatljivog tableta koji ima najbolji omjer između cijene i performansi privući veliki broj korsinika.

Pogonit će ga Android 4.1 Jellybean, a iz kompanije se nadaju da će programeri aplikacija prepoznati sve prednosti novog OS-a te očekuju više aplikacija razvijanih za tablete.

Za detaljnije novosti vezane uz novi Nexus treba pričekati kraj mjeseca za kada je najavljeno predstavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:51